Terlepas Majlis Pernikahan Dua Pasang Pengantin

September 19, 2015

Assalamualikum semua,semalam Kak Sue balik ke kampung Kak Sue untuk menghadiri majlis perkahwinan sepupu Kak Sue.Alhamdullilah perjalanan semua lancar walaupun agak berjerebu dan kereta pun tak berapa banyak.Kak Sue sampai pun dah agak lewat petang dah,tak sempat nak tengok majlis pernikahan sepupu-sepupuku itu.Sorry ye sepupu-sepupuku yang comey itu ye..ehehe..Lepas rehat sekejap,Kak Sue terus ke rumah mak sedara,saje tunjuk muka tengok ada apa yang yang di tolong,walaupun sebenarnya majlis ini buat tempahan katering..


Sampai je rumah mak sedara Kak Sue,kami di jemput makan dulu.Sambil makan tu,dok la bersembang dan bertanya khabar.Kemudian kami bergerak ke dewan Astaka Batu Kurau di mana majlis akan di langsungkan esok...meriah sungguh tengok acara memasang pelamin.Maklum lah sepupu Kak Sue nie,mengadakan majlis perkahwinan serentak antara adik dan kakak.Jadi nak kena siapkan semua untuk dua pasangan pengantin.
Nak tunggu siap pasang pelamin dan meja makan untuk dua pasang pengantin rasanya entah pukul berapa nak siap,jadi Kak Sue pun mintak izin balik dulu.Badan pun rasa letih perjalanan jauh dan mata pun dah rasa berat je,esok boleh la datang awal sikit tebus rasa bersalah terlepas majlis pernikahan tadi,baik punya alasan....ehehehe.Tunggu esok ye Kak Sue kongsikan gambar dan cerita majlis perkahwinan dua pasangan pengantin nie.Pada yang akan bertolak ke kampung masing-masing esok di harap berhati-hati di jalan raya dan selamat sampai ke destinasai ye..Ingatlah pada orang yang tersayang

You Might Also Like

0 ulasan

Terima kasih sudi singgah dan komen.. datang lagi ya ❤

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di skabdy@yahoo.com

[PENAFIAN] www.shuhaidakabdy.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.