Pekan Selasa Batu Kurau KampungKu

September 22, 2015


Assalamualaikum semua,hari nie hari selasa dan Kak Sue masih berada di kampung Kak Sue Batu Kurau.Hari nie,ada pasar pagi yang dikenali dengan Pekan Selasa.Antara tempat pebret Kak Sue kalau balik ke kampung Kak Sue.Pepagi mesti dah excited gila nak pergi ke sana,bukan jauh pun depan rumah mak Kak Sue aje...
Di Pekan selasa nie ada bermacam jenis jualan tapi tempat kegemaran Kak Sue gerai jualan ulam ulaman.Bermacam jenis ulam ulaman yang ada kat sini,selalu mesti Kak Sue borong empat,lima jenis ulam dan jenis ulam kat sini kekadang tak ada di tempat yang lain,hanya di Batu Kurau aje.Kebanyakan barang jualan kat sini juga,sangat berbaloi harganya...
Selain daripada itu apa yang menarik minat Kak Sue nak Pekan Selasa,terdapat berbagai jenis ikan masin juga dan paling menjadi kesukaan Kak Sue sekeluarga ikan kedera masin.Kat sini ikan kedera masin sangat bersih dan size yang sedikit besar dari tempat lain.Selalu mesti beli bawa balik ke rumah Kak Sue buat stok..ehehe..
Hari nie memang selera makan la sikit,dengan bermacam jenis ulam dan menu masakan kampung.Cuma kali nie Kak Sue tak ada beli untuk stok sebab nak singgah beraya di rumah mertua Kak Sue nanti.Pada semua kawan-kawan dan pembaca blog Kak Sue,Kak Sue ucapkan Selamat berpuasa sunat Arafah esok ye..papai!

You Might Also Like

2 ulasan

  1. Salam Aidiladha kak...raya di mana tu kak?

    ReplyDelete
  2. wahhh macam-macam ada.. senang nak beli brg dapur..

    ReplyDelete

Terima kasih sudi singgah dan komen.. datang lagi ya ❤

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di skabdy@yahoo.com

[PENAFIAN] www.shuhaidakabdy.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.