Jerebu Teruk Bacaan Tidak Sihat

September 27, 2015


Assalamualaikum semua,selamat berhujung minggu.Hari nie tahap bacaan IPU agak tinggi dan tidak sihat (IPU101-200) dari sebelumnya,rasanya aktiviti di luar rumah kurang sesuai buat masa ini.Nak keluar rumah kalau tak ada benda penting nak buat,baik elakkan lah.Kak Sue setiap kali keluar rumah,balik je rumah mesti sakit kepala dan tekak pun rasa kering.
Kawasan taman perumahan Kak Sue nie dari semalam dah nampak teruk sangat dah.Dengan bau asap yang kuat mata pun naik pedih.Nak buka pintu dan tingkap rumah pun risau.Kalau jerebu masih dalam bacaan tidak sihat harap esok di berikan kelonggaran cuti sekolah lah untuk anak-anak.Kesian pula pada anak-anak dalam keadaan jerebu yang teruk nie berada di luar rumah.
Harap anak-anak semua kurangkan aktiviti di luar rumah dan banyakkan minum air kosong ye.Semoga jerebu teruk nie cepat pulih seperti sedia kala dan harap kerajaan ada tindakan mengurangkan jerebu nie ye,tak tahan dah nie..hari -hari sakit kepala.Pada yang nak tau bacaan IPU terkini boleh la download Malaysia API di google playstore.

You Might Also Like

0 ulasan

Terima kasih sudi singgah dan komen.. datang lagi ya ❤

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di skabdy@yahoo.com

[PENAFIAN] www.shuhaidakabdy.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.