BreakOut Di Nu Sentral Permainan Uji Minda

September 06, 2015

Assalamualaikum semua,hari minggu kali nie pagi-pagi Kak Sue dah berada di NU Sentral atas jemputan pada Kelab Blogger Ben Ashaari dari pihak BreakOut.Memula dok pikir,ingatkan game yang memerlukan tenaga dan perlu melakukan aktiviti lasak.Sekali bila dah sampai ke sana,dan mendengar briefing dari staff Breakout sendiri baru la faham,rupanya Breakout nie adalah permainan uji minda,dan kita perlu bijak menyelesaikan task yang di beri seperti membuka kunci untuk klu yang seterusnya,menyelesaikan puzzle dan menyelesaikan task yang di beri dalam masa 45minit sahaja.Dok fikir,sempat ke tu..macam susah aje..

Memula kami semua di bawa tour setiap bilik yang ada kat situ dan sedikit penerangan ringkas dari staff BreakOut.Setelah selesai tour setiap bilik,kami di bahagikan kepada beberapa kumpulan kecil pula.Kak Sue terpilih dalam kumpulan satu.Sekali lagi di beri sedikit penerangan apa yang boleh dan tidak ketika berada di dalam bilik-bilik yang akan setiap kumpulan kami berada nanti.


Kumpulan Kak Sue merasai cabaran di bilik War For Rembrandt dan setiap orang ada tugas masing-masing yang di berikan seperti merchant,time render,lock master,oracle,light bringer dan tugas Kak Sue adalah scholars.Setiap pasukan perlu berkerjasama untuk mencari klu dan melepaskan diri dari bilik tersebut.Memang sangat menguji minda...dan kumpulan Kak sue menang Breakout kurang satu saat dari timeout..bangga sungguh habaq hang..ehehehe..


Pada yang berminat nak uji minda bersama keluarga atau kawan-kawang boleh kunjungi Breakout yang berada di level empat Nu Sentral dan juga Avenue K level dua di KLCC.Untuk harga setiap bilik dan dah termasuk dengan gst ye,juga untuk info lebih lanjut boleh lihat seperti yang Kak Sue sertakan kat bawah nie ye.Kak Sue enjoy the game,staff yang sangat friendly dan sangat menguji minda..Korang bila lagi..??
Pakej Per Room
2 orang ~RM106
3 orang ~RM143.10
4 orang ~RM169.60
5 orang ~RM201.40
6 orang ~RM241.70
7 orang ~RM267.10
8 orang ~RM305.30

Facebook
www.facebook.com/Breakout.com.my
Instagram
@BreakoutMy
#BreakoutMy
Web
www.breakout.com

Atau Call
NU Sentral
Tel: 603 2276 3105
Avenue K
603 2181 1835

You Might Also Like

20 ulasan

  1. kak sue..boleh tak nak jeles??hahah..best nye nmpak main bnda ni..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahaaha..nanti ada peluang lain kali zatie join okay..sgt menguji minda..

      Delete
  2. Seronoknyaaaaaa !! Jeleeeeesssss hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eida nanti ada peluang kita pegi lagi..

      Delete
  3. nampak cam best! harap lenkali ada lagi & boleh join laaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. best Nani..menguji minda dan berkerjasama dalam satu team..

      Delete
  4. Seronok sangat2 kan semalam..jom repeat

    ReplyDelete
  5. Seronok gak eh k.sue ..... menguji sungguh ..mesti berdebar2 kan...hehhee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sal..seronok juga rasa ingin tau apa akan jadi lepas nie..lepas tu gitu..hahahaha

      Delete
  6. Bestnya...uji minda tu yg bagus tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha ah Linda,tapi berpeluh la juga dok memikirkan..ewah pikir la sangat..hahaha..tak dan nak pikir team akak dah dapat klu dah..semua bijak2..

      Delete
  7. bestnya!
    rugi tak dapat join..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak pe mas,nanti ada lagi boleh join :)

      Delete
  8. best nyaa..

    bila laa dapat join.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah,nanti ada lagi boleh join..ehehe..

      Delete
  9. Memang best! Rasa macam nak repeat jer lagi...!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan Nina..kali nie tukar bilik lain pulak ye..

      Delete
  10. Replies
    1. nanti ada lagi boleh Nad join ye..

      Delete

Terima kasih sudi singgah dan komen.. datang lagi ya ❤

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di skabdy@yahoo.com

[PENAFIAN] www.shuhaidakabdy.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.