Cara Check Handphone Samsung Original

August 04, 2015

Assalamualaikum,petang tadi Kak Sue ke Plaza Alam Sentral,Shah Alam...Niat sebenar nak cari baju untuk Kak Sue dan anak dara.Boleh la carikan chager handphone untuk Abang Kak Sue sekali di tingkat tiga,sambil tu cuci mata la tengok handphone apa yang latest dan yang berkenan.Tingkat tiga kat situ banyak booth jual handphone,nak kena pandai-pandai la kita pilih mana yang okay.Sekarang kan banyak handphone clone di pasaran.Kita nie je nak kena pandai bezakan mana original,mana clone...silap pilih,mau panas hatiiii..
Sebenarnya kan ada banyak cara nak bezakan mana clone,dan yang mana original.Ada jugak kawan Kak Sue yang kerja kat kedai handphone tu ajar,tapi boleh lupa la pulak.Nanti nak ingat balik caranya ye,miaahaha..boleh main lupa la pulak.Cuma ada satu trick nie Kak Sue baca kat facebook n blog orang share.Caranya ambik handphone korang dan ikut seperti langkah-langkah kat bawah nie ye...
Caranya:
  • Dail no*#0*#
  • Click button sensor
  • Click button image test
Senang je kan,kalau keluar gambar anak anjing,sahlah telefon korang tu original,kalau selain dari gambar tu yang keluar alamatnya mungkin telefon korang tu clone!!Jadi pepandai la nak check dulu sebelum beli ye,next entri Kak Sue share cara lain pulak,selamat Mencuba...Papai!!

You Might Also Like

5 ulasan

  1. Ahak penah dengar ade gmbar anjing tu ori..

    ReplyDelete
  2. share yg utk lenovo plak kak

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti akak share ye..slam ada tanya gak kat kawan tu..

      Delete
    2. nanti akak share ye..slam ada tanya gak kat kawan tu..

      Delete

Terima kasih sudi singgah dan komen.. datang lagi ya ❤

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di skabdy@yahoo.com

[PENAFIAN] www.shuhaidakabdy.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.