Cara Check Handphone Samsung Original

Assalamualaikum,petang tadi Kak Sue ke Plaza Alam Sentral,Shah Alam...Niat sebenar nak cari baju untuk Kak Sue dan anak dara.Boleh la carikan chager handphone untuk Abang Kak Sue sekali di tingkat tiga,sambil tu cuci mata la tengok handphone apa yang latest dan yang berkenan.Tingkat tiga kat situ banyak booth jual handphone,nak kena pandai-pandai la kita pilih mana yang okay.Sekarang kan banyak handphone clone di pasaran.Kita nie je nak kena pandai bezakan mana original,mana clone...silap pilih,mau panas hatiiii..
Sebenarnya kan ada banyak cara nak bezakan mana clone,dan yang mana original.Ada jugak kawan Kak Sue yang kerja kat kedai handphone tu ajar,tapi boleh lupa la pulak.Nanti nak ingat balik caranya ye,miaahaha..boleh main lupa la pulak.Cuma ada satu trick nie Kak Sue baca kat facebook n blog orang share.Caranya ambik handphone korang dan ikut seperti langkah-langkah kat bawah nie ye...
Caranya:
  • Dail no*#0*#
  • Click button sensor
  • Click button image test
Senang je kan,kalau keluar gambar anak anjing,sahlah telefon korang tu original,kalau selain dari gambar tu yang keluar alamatnya mungkin telefon korang tu clone!!Jadi pepandai la nak check dulu sebelum beli ye,next entri Kak Sue share cara lain pulak,selamat Mencuba...Papai!!

5 comments

  1. Ahak penah dengar ade gmbar anjing tu ori..

    ReplyDelete
  2. share yg utk lenovo plak kak

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti akak share ye..slam ada tanya gak kat kawan tu..

      Delete
    2. nanti akak share ye..slam ada tanya gak kat kawan tu..

      Delete

Terima kasih sudi singgah dan komen ❤