Persiapan Raya | Cara Cuci Mozek..

11:51:00 AM Kak Sue 1 Comments


Assalamualaikum semua,tak berapa lama lagi kita semua akan menyambut  hari raya,dah selesai ke semua persiapan?Kak Sue sikit lagi nak siapkan semua,sebab Kak Sue dah mula bercuti niaga dua,tiga hari sebelum raya.Jadi nak settlekan semua dulu sebelum balik beraya di kampung.Setiap orang bila nak sambut hari raya mesti nak bersihkan dan deco rumah cantik-cantik kan.Bila rumah kita kemas dan bersih hati pun tenang,nak sambut tetamu yang datang beraya pun tak lah segan kan.Hari nie Kak Sue nak kongsikan cara nak cuci mozek tak kira lah lantai dapur atau di bilik mandi.Kak Sue pun belum cuba lagi nie,selalu sental dengan klorok aje,ehehee..Katanya cara nie mudah dan murah,Kak Sue nampak di facebook tadi jadi Kak Sue kongsikan lah kat sini untuk kita sama-sama mencuba ye.Jom kita tengok cara-cara nak cuci mozek nie..

Cara Cuci Mozek
Bahan di perlukan
7 cawan air
1/2 cawan soda bikarbonat
1/3 cawan jus lemon/limau nipis
1/4 cawan cuka buatan
Cara2nya
Campurkan semua bahan di atas
Isikan dalam botol spray
Spray je kat tempat kita nak cuci tu,tunggu dalam satu hingga dua minit
Lepas tu boleh lah kita mop,kalau kat lantai,kalau kat bilik air is berus lah,sental jangan sental nanti berkilat memancaq-mancaq je bilik air kita..haaa..gitu

Sekian,Selamat Mencuba ye...Papai!!!

Anda Juga Mungkin Meminati

1 comment:

  1. HAI BLOGGER :)
    JEMPUTLAN SINGGAH BLOGSPOT KAMI !!!! MESIN FOTOSTAT SEMUA MURAH DAN BERJENAMA.. SIGGAH TAU!!
    http://mesinphotostatmurah.blogspot.com/

    ReplyDelete

Terima kasih sudi singgah dan komen..datang lagi ya :)

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di skabdy@yahoo.com

[PENAFIAN] www.shuhaidakabdy.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.