Kelapa Laut Lemon Bermadu

Assalamualaikum semua,apa khabar hari nie..mesti tengah sibuk nak menyediakan juadah berbuka puasa kan..Kak Sue dah dekat seminggu cut...


Assalamualaikum semua,apa khabar hari nie..mesti tengah sibuk nak menyediakan juadah berbuka puasa kan..Kak Sue dah dekat seminggu cuti memasak..anak-anak pun dah bising..huhuhu...Sibuk sangat dengan urusan penghantaran Kelapa Laut Man Java buat masa dua,tiga hari nie.Nak check list order dan untuk di buat penghantaran mengikut peringkat.Hari nie sebenarnya Kak Sue nak share resepi mudah dari customer Kak Sue..katanya sedap sangat dan anak-anak beliau pun suka.Hari-hari minum air kelapa laut..
Resepi nya mudah sangat,bancuh Pati Kelapa Laut Man Java tambah satu sudu madu dan beberapa hirisan lemon so jadilah Kelapa Laut Lemon Bermadu ..eehehe.. nak tambah ais  atau suam terpulang pada masing-masing,tapi Kak Sue lebih suka rasa yang original..masing-masing punya selera kan..Apa lagi boleh la cuba buat untuk berbuka hari nie ye..Selamat Mencuba...Papai!!

You Might Also Like

2 ulasan

  1. As salam Kak Sue. Trrliur air kelapa laut ni.

    5 set tau.. hehe...

    ReplyDelete
  2. Ni buah yg warna hitam kecik2 tu kn, xleh masuk la

    ReplyDelete

Terima kasih sudi singgah dan komen ❤

Segala yang terkandung dalam terbitan entri adalah pendapat peribadi penulis. Perubahan butiran atau informasi mungkin berlaku tanpa ada sebarang pemberitahuan. Terima kasih singgah blog Shuhaida Kabdy.