Kelapa Laut Lemon Bermadu

July 03, 2015


Assalamualaikum semua,apa khabar hari nie..mesti tengah sibuk nak menyediakan juadah berbuka puasa kan..Kak Sue dah dekat seminggu cuti memasak..anak-anak pun dah bising..huhuhu...Sibuk sangat dengan urusan penghantaran Kelapa Laut Man Java buat masa dua,tiga hari nie.Nak check list order dan untuk di buat penghantaran mengikut peringkat.Hari nie sebenarnya Kak Sue nak share resepi mudah dari customer Kak Sue..katanya sedap sangat dan anak-anak beliau pun suka.Hari-hari minum air kelapa laut..
Resepi nya mudah sangat,bancuh Pati Kelapa Laut Man Java tambah satu sudu madu dan beberapa hirisan lemon so jadilah Kelapa Laut Lemon Bermadu ..eehehe.. nak tambah ais  atau suam terpulang pada masing-masing,tapi Kak Sue lebih suka rasa yang original..masing-masing punya selera kan..Apa lagi boleh la cuba buat untuk berbuka hari nie ye..Selamat Mencuba...Papai!!

You Might Also Like

2 ulasan

  1. As salam Kak Sue. Trrliur air kelapa laut ni.

    5 set tau.. hehe...

    ReplyDelete
  2. Ni buah yg warna hitam kecik2 tu kn, xleh masuk la

    ReplyDelete

Terima kasih sudi singgah dan komen.. datang lagi ya ❤

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di skabdy@yahoo.com

[PENAFIAN] www.shuhaidakabdy.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.