Jom Balik Kampong Nak Raya

July 14, 2015

Assalamualaikum semua,semalam Kak Sue dan Abang Man dah cuti niaga.Abang Man plan kami sekeluarga balik kampung lebih awal untuk elakkan 'jamed',seperti tahun-tahun sebelumnya.Tak sanggup rasanya menempuh 'jamed' berejam-jam kat jalan raya,is penat!!!Alhamdullilah,jalan masih lengang semasa Kak Sue balik malam tadi,kami singgah di Hentian Rehat dan Rawat Tapah untuk bersahur,ramai jugak la orang singgah sahur kat situ. Kami meneruskan perjalanan setelah selesai menjamu selera di situ.
Walaupun semasa bertolak tu,hujan dah mula turun,dan semakin lebat bila tiba di Ipoh.Sampai di Terowong Menora keadaan terang benderang sepanjang perjalanan turun bukit kat situ,rupanya pihak PLUS menambah baik keadaan jalan bersempena sambutan raya kut,tak ada lah gelap je jalan kat situ.Alhamdullilah kami selamat sampai ke kampung Kak Sue selepas subuh,kepada kawan-kawan yang akan pulang beraya nanti,di harap berhati-hati memandu dan peka dengan keadaan sekeliling ye..Kepulangan Mu Di nanti,bukan di tangisi....Selamat Hari Raya semua..Papai!!

You Might Also Like

3 ulasan

  1. Hentian tapah best ada jambu :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehehe..akak paling suka dengan buah potong..

      Delete
  2. selamat hari raya kak sue. maaf kalau ada salah silap mengguris hati akak :)

    ReplyDelete

Terima kasih sudi singgah dan komen.. datang lagi ya ❤

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di skabdy@yahoo.com

[PENAFIAN] www.shuhaidakabdy.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.