Tetamu Di Hujung Minggu

May 31, 2015

Assalamualaikum,Selamat hari minggu semua..buat apa hari nie?Seronok kan dapat menghabiskan masa bersama keluarga bersempena cuti sekolah nie kan.Kak Sue tak kemana-mana pun hari nie,dari pagi tadi sampai malam dok melayan tetamu bertandang.Agak keletihan tapi seronok dapat berkumpul dan berborak bersama keluarga yang datang dari jauh.Hari nie Kak Sue masak menu lauk pauk yang simple aje untuk tetamu dan juga Laksa Batu Kurau untuk keluarga abang ipar dari Teluk Intan dan adik Kak Sue dari Taiping,Perak.Seronok tengok anak buah makan bertambah-tambah...Kata orang tua,tetamu datang bawak rahmat dan rezeki untuk kita..so jangan riso kalau tetamu rajin datang rumah kita ye..ehehe..






Apabila masuk tetamu pada satu keluarga (rumah),maka di murahkan Allah rezeki keluarga itu,dan apabila tetamu itu keluar,maka Allah mengampuni dosa-dosa keluarga itu.." (HR.Dailami dan Anas)

Terima kasih Abang Mas sekeluarga dan juga adikku Syuhaiza Handalah sekeluarga..sudi datang jengah rumah Kak Sue..Datang lagi ye lain kali..Papai..!


You Might Also Like

4 ulasan

  1. sedapnyanya nampak asam pedas 2? lamanya zmkn...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Sue memang suka asam pedas.. :)

      Delete
  2. menu simple pon , terliur jugak kak sue. btw kak sue org mana ? saya gunung semanggol ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la family Kak Sue suka menu simple2 je..Kak Sue orang Batu Kurau,Taiping Ain..dah dekat dah kampong kita nie :)

      Delete

Terima kasih sudi singgah dan komen.. datang lagi ya ❤

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di skabdy@yahoo.com

[PENAFIAN] www.shuhaidakabdy.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.