Resepi Bubur Nasi

July 08, 2012

                                               
Assalamualaikum..hari nie masak simple ja..mmg dari semalm dok terigin nak makan bubuq nasi nie..anak pun suka jugak..masak pun jap ja..yg nie pun kl masak berulang depa makan..letak sayuq banyak2..tu yg depa suka tu..rasa nya semua org tau kan masak bubuq nasi nie simple jaaa kan..tapi takpe lah saya boh la jugak resepi nya kat bawah nie ya..ehehe..

~Bubur Nasi~
Bahan2 nya:
1 1/2 pot beras~rendam dlm sejam
2 kiub stok ayam
200 gram ikan bilis
sayur-sayuran ikut selera masing2
cili padi~di potong2 kecil
kicap manis

Cara2nya:
1.Masak nasi sehingga betul lembut~dlm 1 1/2 jam
2.bila dah mendidih masukkan stok ayam dan gaul rata..tutup api
3.sayur tu boleh la di rebus biasa @ di buat sup sayur
4.Goreng ikan bilis hingga garing
5.potong cili padi kecil2..gaul dgn kicap

~siap dah~boleh lah di hidangkan..Selamat Mencuba~

You Might Also Like

3 ulasan

  1. Salam...wah sedapnya bubur nasik ada ikan bilis...mantap..

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum..... kabare...
    selamat berpuasa!

    ReplyDelete
  3. Wa'salam..Rahel n ka Amie..ehehe..anak2 suka mkn bubur nasi..n Selamat berpuasa utk rahel n Kak Amie ye..

    ReplyDelete

Terima kasih sudi singgah dan komen.. datang lagi ya ❤

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di skabdy@yahoo.com

[PENAFIAN] www.shuhaidakabdy.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.