Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream Membantu Melembapkan dan Merawat Kulit

Assalamualaikum, hai semua. Kali nie Kak Sue nak kongsi Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream Membantu Melembapkan dan Merawat Kulit pula dengan korang. Ya lah macam sebelum nie Kak Sue dah bagi tau korang dah kan, walaupun kita duduk dirumah tak semesti kita boleh abaikan penjagaan kulit muka kita. Dengan aktiviti harian kita seperti memasak, menyidai kain dan kerja rumah yang lain dikala cuaca yang agak panas secara tak langsung membuatkan kulit kita boleh menjadi rosak. Jadi dengan sebab itu lah Kak Sue nak kongsi produk Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream nie dengan korang..

Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream Membantu Melembapkan dan Merawat Kulit
Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream


Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream Membantu Melembapkan dan Merawat Kulit

Sebelum nie Kak Sue memang ada nampak juga kawan-kawan Kak Sue kongsi produk Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream yang dikatakan boleh membantu melembapkan dan merawat kulit nie. Jadi Kak Sue pun macam teringin juga lah nak cuba juga, tambah pula nampak kawan-kawan cuba dan nampak berkesan pula, harus lah teruja juga nak cuba kan..

Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream Membantu Melembapkan dan Merawat Kulit
Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream

Tapi biasanya, sebelum nak cuba mesti kita nak tau bahan dan apa fungsinya dulu kan. Okay jom Kak Sue nak kongsi dengan korang kat bawah nie jom. Hansaege Nature Aqua Whitening Cream nie adalah krim yang berasaskan titisan air ataupun water drop based cream. Ia dirumuskan dengan ekstrak herba yang memberi kesan hingga ke dalam kulit, seperti membantu melembapkan dan mencerahkan kulit, menyengar dan menegangkan kulit, membantu mengecilkan liang pori kulit, membaiki kulit kering dan kusam dan yang bagusnya ianya sesuai untuk semua jenis kulit.

Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream Membantu Melembapkan dan Merawat Kulit
Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream

Antara bahan utama yang ada dalam Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream nie ialah Camelia Japonica Seed Oil dan Niacinamide tau korang..

Fungsi bahan utama Camelia Japo nica Seed Oil nie ialah membantu melembapkan kulit, tak menyekat liang kulit, mengelak dari jerawat tumbuh, mencerahkan dan merawat kulit daripada kering dan sunburn. Sementara Niacinamide pula bertindak sebagai vitamin B3, yang bermanfaat untuk penuaan kulit sebagai agen pemutih, membantu untuk seratakan tona kulit yang tak sekata, membersih dan merawat kulit yang sensitif.

Selain dua bahan utama yang Kak Sue kongsi kat atas tadi, ada juga bahan semulajadi yang lain seperti Estrak Root Agelica Acutiloba, Estrak Cicidium Officinale Root, Estrak Buah-buahan Florida Gardenia, Estrak Paeonia Albiflora, Estrak Daun Estrak Pinus Densiflora, Prunus Armeniaca(Apricot), Minyak Kernel, Estrak Rehmannia Chinensis dan sebagainya.

Seterusnya.. Kak Sue nak kongsikan cara nak guna Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream nie pula dengan korang. Jom kita tengok kat bawah nie ya..

Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream Membantu Melembapkan dan Merawat Kulit
Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream

Korang yang mana ada masalah kulit sensetif, sunburn, kulit kering, kulit berminyak atau masalah kulit yang lain, boleh cuba guna Aqua Whitening Cream nie tau. Memang best sebab krim dia cepat menyerap ke dalam kulit kita. Aqua Whitening Cream nie juga sesuai untuk kegunaan perempuan dan lelaki. Memang sesuai lah untuk yang kaki travel, yang selalu kena keja outdoor atau dalam air ond sebab krim nie membantu lembapkan kulit kita..

Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream Membantu Melembapkan dan Merawat Kulit
Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream

Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream Membantu Melembapkan dan Merawat Kulit
Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream

Cara Nak Guna Aqua Whitening Cream

• Kemudian ambil sedikit Aqua Whitening Cream dan sapu rata pada kulit muka• Cuci muka sehingga bersih dan keringkan
• Urut perlahan pada muka dan leher, nanti titisan air akan muncul dalam beberapa saat.
• Kemudian korang hanya dap-dap kan aja titisan air tu sehingga menyerap ke dalam kulit muka korang
• Dah siap dah..

Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream Membantu Melembapkan dan Merawat Kulit
Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream

Haa.. menarik kan produk Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream nie. Dan produk Hansaegee Nature nie ada 100% Original Made in Korea tau. Tiada Paraben, Tiada Alkohol, Tiada Sulfat. Ia sesuai untuk kegunaan harian, mudah, cepat dan sesuai untuk kegunaaan wanita di Malaysia.

Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream Membantu Melembapkan dan Merawat Kulit
Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream

Pengalaman peribadi Kak Sue cuba dan guna Aqua Whitening Cream nie memang best sangat. Produk nie agak sesuai dengan kulit Kak Sue dan buatkan kulit Kak Sue menjadi lebih lembap, lembut dan rasa ringan pada kulit muka. Yang penting tak rasa melekit sebab dia water base kan.. tu yang Kak Sue suka tu.

Apapun, untuk kekalkan kulit sihat dan cantik paling penting kita harus lah kena konsisten kan. Untuk lebih detail korang boleh singgah kat bawah nie nanti hokay.. 


 Hansaegee Nature




Post a Comment

5 Comments

  1. Pernah pakai sunblock dia. Best sunblocknya. Yang ni baru first time dengar

    ReplyDelete
  2. sure best cream ni kak.. saya suka produk hansaegee

    ReplyDelete
  3. Memang best produk hansaagee ni kak. Dari pencuci dia sampai lah cc cream semua best.

    ReplyDelete
  4. cream nih memang best saya pun guna.. kulit rasa lembab jer best

    ReplyDelete
  5. Saya suka kak produk hansaegee ni. Moisturizer dia ni water based mmg sy guna harian sbbnya tak melekit dan berminyak. Bestlah best sgt

    ReplyDelete

Terima kasih sudi singgah dan komen ❤