Minuman Beras Perang Mayang Untuk Seisi Keluarga

Assalamualaikum, hai korang. Kali nie Kak Sue nak kongsi Minuman Beras Perang Mayang Untuk Seisi Keluarga  pula dengan korang. Bukan apa, se...

Assalamualaikum, hai korang. Kali nie Kak Sue nak kongsi Minuman Beras Perang Mayang Untuk Seisi Keluarga pula dengan korang. Bukan apa, selain kesihatan diri, harus lah kita nak jaga kesihatan semua ahli keluarga kita juga kan. Untuk itu, Minuman Beras Perang Mayang nie memang sesuai sangat dijadikan minuman seisi keluarga sebab ada banyak kelebihan yang ada dalam minuman nie tau. Jom Kak Sue nak kongsi kat bawah nie jom..

Minuman Beras Perang Mayang Untuk Seisi Keluarga
Minuman Beras Perang Mayang

Minuman Beras Perang Mayang Untuk Seisi Keluarga

Bila di zaman serba moden macam sekarang nie, kita semua nak kan kesihatan yang seimbang dengan aktiviti harian yang padat.. tak kira samada dirumah atau dipejabat kan. Memiliki kesihatan yang baik semestinya menjadi idaman kita semua, bila badan sihat, hidup pun ceria dan semuanya teratur dengan baik.

Minuman Beras Perang Mayang Untuk Seisi Keluarga
Minuman Beras Perang Mayang
Jadi.. untuk itu, Pengusaha Minuman Kopi Beras Perang telah berusaha untuk mengeluarkan dan memasarkan jenama Mayang yang mana objektifnya adalah untuk menjadi pelopor pengeluar produk minuman berasaskan beras perang nie. Selain dapat membantu memberi tenaga selepas penat bekerja dirumah dan dipejabat seharian, Minuman Beras Perang nie juga amat sesuai membantu mengurangkan berat badan berlebihan juga.

Minuman Beras Perang Mayang nie diedarkan oleh Era D Mansion Sdn Bhd sejak tahun 2018 dah. Dan diketuai seorang ibu tunggal yang cekal dan berhati waja, Puan Zainab Binti Sidek selaku Pengarah Urusan percaya minuman sampingan Beras Perang Mayang ini dapat diterima dan menjadi minuman kegemaran rakyat Malaysia.

Minuman Beras Perang Mayang Untuk Seisi Keluarga
Minuman Beras Perang Mayang
Apa yang menariknya.. manfaat kesihatan beras perang sebahagian besarnya disebabkan ianya adalah bijiran penuh. Serat beras perang nie membantu merendahkan kolestrol, mengerakkan sisa melalui penghadaman, menggalakkan kekenyanggan dan boleh membantu mencegah pembentukan gumpalan darah.

Lebih menarik lagi.. kajian menunjukkan bila kita makan lebih banyak seperti beras perang akan mengalami kurang berat badan berbanding dengan mereka yang makan bijiran penuh dengan kuantiti yang sedikit. Dan antara manfaat yang lain untuk kesihatan badan kita ialah mengawal diabetes, aktiviti antioksidan, mencagah obesiti, mengelakkan Alzheimer dan meningkatkan kesihatan jantung.

Selain tu, Minuman Beras Perang juga bebas gluten yang Gluten adalah protein yang ada dalam bijiran seperti gamdum, barli dan rai (rye).

Minuman Beras Perang Mayang Untuk Seisi Keluarga
Minuman Beras Perang Mayang
Minuman yang sedap nie adalah pilihan minuman sampingan yang boleh diminum pada bila-bila masa dan sesuai diminum bersama keluarga tersayang. Bijiran yang kaya dengan khasiat ini bersesuaian dengan aktiviti seharian yang sibuk dan ianya boleh dinikmati semasa sarapan, makan tengahari mahupun makan malam.

Minuman Beras Perang Mayang Untuk Seisi Keluarga
Minuman Beras Perang Mayang
Ada dua perisa minuman Beras Perang Mayang nie iaitu Minuman Kopie Perang dan My Berry Drink. Korang yang suka minum kopi harus cuba Kopie Perang nie hokay. Ia mengandungi krimer bukan tenusu, minyak sayuran, serbuk kopi Brazil, serbuk kopi madu, serbuk koko, ginseng, habbatussauda dan sebagainya. Yang bestkan kopi nie kurang manis sebab guna gula stevia. Untuk satu paket Minuman Beras Perang Mayang Kopie Perang nie ada 10 sachet dan berharga RM25 sahaja.

Minuman Beras Perang Mayang Untuk Seisi Keluarga
Minuman Beras Perang Mayang
Untuk korang yang suka minuman susu boleh lah cuba My Berry Drink. Ia mengandungi susu tepung, krimer bukan tenusu, minyak sayuran, campuran berry, beras perang, serbuk madu, habbatussauda, serat oat dan macam-macam lagi. Kak Sue suka My Berry Drink nie sebab ada rasa masak dan lemak manis. Untuk satu paket My Berry Drink ada 10 sachet juga dan berharga RM27.50 sahaja.

Minuman Beras Perang Mayang nie korang boleh beli melalui rakaniaga Mayang diseluruh negara. Atau korang boleh juga beli secara online di Facebook, Lazada, Shopee atau boleh terus hubungi ibu pejabat Minuman Beras Perang Mayang.

Akhir sekali.. kalau korang berminat nak menambahkan pendapatan sampingan boleh lah hubungi ibu pejabat Minuman Beras Perang Mayang dan mereka ada sediakan pelan perniagaan yang dapat membantu ekonomi keluarga dan dapat kekal sihat setiap masa. Untuk lebih detail korang boleh singgah kat bawah nie ya..

Minuman Beras Sihat Mayang



Email
infomayangbp@gmail.com


You Might Also Like

12 ulasan

  1. menariklah.. pestime nmpk ada minuman mcm ni

    ReplyDelete
  2. Wah... Menariklah.. First time dengar. Boleh dicuba ni nanti

    ReplyDelete
  3. packagingnya cantik dan menarik warnanya, jatuh hati dah terus rasa nak beli

    ReplyDelete
  4. 1st time dengar ada minuman beras perang. Bagus manfaatnya

    ReplyDelete
  5. Sedap kan My Berry tu..tak bau susu pon

    ReplyDelete
  6. nampak menarik ni kak. bebas gluten tu yang bagus. bahan-bahan yang digunakan pun banyak khasiat. boleh cuba nanti ni.

    ReplyDelete
  7. I heard of the goodness in Beras Perang but belum pernah try the kopi perang and this brand yet. Will check it out.

    ReplyDelete
  8. Packaging yang menarik .
    Tengok minuman ni mac membantu untuk tubuh badan kita kan . Ada khasiat yang tertentu

    ReplyDelete
  9. Beras perang memang bagus untuk kesihatan, nanti sis pun nak check out minuman ni.

    ReplyDelete
  10. Packaging dia menarik tengok... Wahh baru tau beras perang mayang boleh dibuat minuman ea..

    ReplyDelete
  11. tahu beras perang ni buat masak2.. festime tahu ada jadi minuman..

    ReplyDelete
  12. wah boleh diet dgn minuman ni

    ReplyDelete

Terima kasih sudi singgah dan komen ❤

Segala yang terkandung dalam terbitan entri adalah pendapat peribadi penulis. Perubahan butiran atau informasi mungkin berlaku tanpa ada sebarang pemberitahuan. Terima kasih singgah blog Shuhaida Kabdy.