Jom Tukar Pilihan Kepada Gula Better Brown CSR

Assalamualaikum, hai semua. Kali nie Kak Sue nak ajak korang semua terutamanya mak-mak macam Kak Sue nie,  Jom Tukar Pilihan Kepada Gula Be...

Assalamualaikum, hai semua. Kali nie Kak Sue nak ajak korang semua terutamanya mak-mak macam Kak Sue nie, Jom Tukar Pilihan Kepada Gula Better Brown CSR dalam rutin harian kita. Mesti korang tertanya kan, apa hal pula Kak Sue tetiba nak ajak tukar pilihan kepada Gula Better Brown CSR nie kan. Okay jom Kak Sue sambung cerita lagi kat bawah nie jom..

Jom Tukar Pilihan Kepada Gula Better Brown CSR
Jom Tukar Pilihan Kepada Gula Better Brown CSR

Jom Tukar Pilihan Kepada Gula Better Brown CSR

Biasanya bila kat dapur, memasak dan buat minuman kebanyakan dari kita nie guna gula putih biasanya kan, jadi kali nie Kak Sue nak ajak kita semua jom tukar pilihan kepada Gula Better Brown CSR pula untuk gaya hidup yang lebih sihat untuk kita sekeluarga..

Jom Tukar Pilihan Kepada Gula Better Brown CSR
Perkongsian tentang CSR Better Brown
Baru-baru nie Kak Sue berpeluang ke majlis demo masakan dengan Chef Brian dengan mengunakan bahan asas dari CSR Better Brown Sugar atau Gula Perang nie lah. Memang teruja dan seronok sangat nak cuba dan belajar benda baru kan.

Jom Tukar Pilihan Kepada Gula Better Brown CSR
Demo masak CSR Better Brown Dengan Chef Brian
Hari tu kami semua masak tiga resepi dari Chef Brian dan antara bahannya macam Kak Sue cakap tadi CSR Better Brown Sugar nie. Setiap masakan yang kami masak akan ada Gula Perang nie tau. Menu pertama ialah Brownies Parfait with Caramelized Brown Sugar, kedua Broen Sugar Roasted Sweet Potatoes dan akhir sekali Brown Sugar Balsamic Glazed Chicken.

Jom Tukar Pilihan Kepada Gula Better Brown CSR
Menu pertama dengan CSR Better Brown
Jom Tukar Pilihan Kepada Gula Better Brown CSR
Menu kedua dengan CSR Better Brown
Jom Tukar Pilihan Kepada Gula Better Brown CSR
Menu ketiga dengan CSR Better Brown
Resepi ketiga-tiga menu nie InsyaAllah kalau akan kongsikan nanti di entri yang lain sebab macam panjang pula entri nak masukkan kat sini semua kan. Memang sedap tau bila masakan kita gunakan gula Better Brown CRS nie. Tak manis dan tak ada bau macam sesetengah Gula Perang yang lain.

Jom Tukar Pilihan Kepada Gula Better Brown CSR
Menu dari CSR Better Brown
Jom Tukar Pilihan Kepada Gula Better Brown CSR
Taraaa.. siap dah menu dari CSR Better Brown
Untuk info korang semua selain daripada menghasilkan produk asas seperti gula putih, CSR juga menawarkan gula khusus yang lebih ke arah alam semula jadi iaitu Gula Perang. CSR juga mempunyai pelbagai jenis Gula Perang yang khas untuk penyediaan pelbagai makanan dan minuman.

Selain itu juga, gula CSR dapat membantu meningkatkan rasa dan aroma makanan dan minuman. Memang rasa sedap tau korang dan tak manis sangat bila guna Gula Perang CSR nie. Apa yang bagusnya lagi tentang gula dari CSR Better Brown ia menyokong pengurangan gula tau, rendah Gilsemik dan bukan gula bertapis.

Jom Tukar Pilihan Kepada Gula Better Brown CSR
Jom Tukar Pilihan Kepada Gula Better Brown CSR
Kandungan Indeks Gilsemik yang rendah membolehkan gula dihadam, diserap dan menjalani proses metabolisme secara perlahan. Dengan itu, paras glukosa dalam darah meningkat secara perlahan dan membantu kita kekalkan tenaga lebih lama dan menghalang rasa lapar.

Untu info korang lagi, gula Better Brown CSR nie juga tak ada bahan tambahan, bahan tiruan atau bahan GMO. Ia juga dibuat dari jus tebu dan mengandungi sedikit molases yang menawarkan Gula Perang dan rasa. Selain tu kalau yang ada diabetis kalau makan gula CRS nie dia punya insulin perlahan dari gula yang lain.

Jom Tukar Pilihan Kepada Gula Better Brown CSR
Gula Better Brown CSR
Jom Tukar Pilihan Kepada Gula Better Brown CSR
Gula Better Brown CSR
Kelebihan Gula Better Brown nie  juga ialah ia mengandungi polifenal semulajadi dari sumber tebu yang merupakan sejenis anti oksidan yang mampu menyokong paras gula normal dalam darah. Selain tu, gula tebu yang kurang diproses dan ditapis. 

Ia juga menggunakan teknologi secara konsisiten bagi mengekalkan mikronuterian semulajadi dari sumber tebu. Rasa semulajadi Better Brown nie ada aroma karamel yang sedap dan sesuai untuk semua penyediaan makanan dan minuman. Ia juga dijamin halal dan menepati piawaian antarabangsa seperti HACCP.

Jom Tukar Pilihan Kepada Gula Better Brown CSR
Jom Tukar Pilihan Kepada Gula Better Brown CSR
Korang boleh dapatkan gula Better Brown CRS nie di kedai-kedai runcit dan pasaraya berdekatan dengan harga RM3.80 satu pack  bersamaan sekilogram. Jom kita ubah untuk amalan hidup yang lebih sihat jom..

You Might Also Like

5 ulasan

  1. selalu guna brown sugar jenama ni untuk buat kuih raya

    ReplyDelete
  2. Waalaikumussalam. Sebelum ni guna gula putih CSR ja. Jadi pasni boleh la try hat ni plak 😁

    ReplyDelete
  3. Saya dah start juga pakai brown sugar kak 😁 lg bgus dari hat putoh

    ReplyDelete
  4. insya allah boleh tukar. rasanya pun sama juga. manis. jom sihat

    ReplyDelete
  5. Yes! i pun nak change to this sugar, takut makan manis manis sangat

    ReplyDelete

Terima kasih sudi singgah dan komen ❤

Segala yang terkandung dalam terbitan entri adalah pendapat peribadi penulis. Perubahan butiran atau informasi mungkin berlaku tanpa ada sebarang pemberitahuan. Terima kasih singgah blog Shuhaida Kabdy.