Ramadhan Buffet di Restoran Funtasia Hotel Bangi Putrajaya - Shuhaida Kabdy

Saturday, May 26, 2018

Ramadhan Buffet di Restoran Funtasia Hotel Bangi Putrajaya

Assalamualaikum, hai semua! Pada korang yang tercari-cari kat mana nak berbuka puasa Kak Sue nak kongsikan dengan korang Ramadhan Buffet di Restoran Funtasia Hotel Bangi Putrajaya. Apa yang menarik tentang Ramadhan Buffet di Restoran Funtasia Hotel Bangi Putrajaya nie ialah ada lebih 200 pilihan menu yang disediakan untuk pengunjung yang datang. Banyak betul pilihan kan, memang rambang mata..

Ramadhan Buffet di Restoran Funtasia Hotel Bangi Putrajaya
Ramadhan Buffet di Restoran Funtasia Hotel Bangi Putrajaya

Ramadhan Buffet di Restoran Funtasia Hotel Bangi Putrajaya

Ramadhan Buffet di Restoran Funtasia Hotel Bangi Putrajaya nie menyediakan menu tempatan dan juga barat. Kat sini juga ada gerai ala Food Truck sepanjang jalan ke pintu masuk restoran, menarik sangat tau. Ada beberapa pilihan menu yang disediakan di gerai Food Truck antaranya Kambing Golek, Satay, Mangolia BBQ, Nasi Ayam, Nasi Itik, Nasi Kandar dan macam-macam pilihan sup pun ada..

Pintu masuk utama pula siap ada roda berpusing (Ferris Wheel) lagi, memang menarik perhatian bila sampai kat situ. Apa tak menariknya, siap ada desert kat roda berpusing tu tau. Unik sangat dan tak ada kat tempat lain selain di Restoran Funtasia Hotel Bangi Putrajaya nie. Bila melangkah masuk ke dalam restoran lagi lah banyak pilihan tinggal pilih aja mana yang berkenan di hati..

Ramadhan Buffet di Restoran Funtasia Hotel Bangi Putrajaya
Ramadhan Buffet di Restoran Funtasia Hotel Bangi Putrajaya
Ramadhan Buffet di Restoran Funtasia Hotel Bangi Putrajaya
Ramadhan Buffet di Restoran Funtasia Hotel Bangi Putrajaya
Selain pilihan lauk pauk kampung yang menarik ada juga pilihan makanan barat antaranya Pizza, Set Spagetti Bolognese dan Spagetti Cabonara. Pilihan lain yang ada kat sini, mee dan laksa juga. Kalau korang jenis yang tak suka nak makan nasi waktu berbuka boleh lah cuba pilihan mee n laksa nie.

Ramadhan Buffet di Restoran Funtasia Hotel Bangi Putrajaya
Ramadhan Buffet di Restoran Funtasia Hotel Bangi Putrajaya
Ramadhan Buffet di Restoran Funtasia Hotel Bangi Putrajaya
Ramadhan Buffet di Restoran Funtasia Hotel Bangi Putrajaya
Ramadhan Buffet di Restoran Funtasia Hotel Bangi Putrajaya
Ramadhan Buffet di Restoran Funtasia Hotel Bangi Putrajaya
Ramadhan Buffet di Restoran Funtasia Hotel Bangi Putrajaya
Ramadhan Buffet di Restoran Funtasia Hotel Bangi Putrajaya
Ramadhan Buffet di Restoran Funtasia Hotel Bangi Putrajaya
Ramadhan Buffet di Restoran Funtasia Hotel Bangi Putrajaya
Pilihan air pun ada macam-macam juga kat sini tau. Ada ABC dan Cendol juga, tak lupa untuk anak-anak dan peminat ais krim pun ada juga disediakan kat sini. Untuk pencuci mulut pun ada banyak pilihan kek, kuih muih, buah-buahan dan yang paling Kak Sue suka Bubur Durian kat sini. Memang sedap tau korang, makan pula dengan pulut.. memang terangkat!

Ramadhan Buffet di Restoran Funtasia Hotel Bangi Putrajaya
Ramadhan Buffet di Restoran Funtasia Hotel Bangi Putrajaya
Ramadhan Buffet di Restoran Funtasia Hotel Bangi Putrajaya
Ramadhan Buffet di Restoran Funtasia Hotel Bangi Putrajaya
Ramadhan Buffet di Restoran Funtasia Hotel Bangi Putrajaya
Ramadhan Buffet di Restoran Funtasia Hotel Bangi Putrajaya
Ramadhan Buffet di Restoran Funtasia Hotel Bangi Putrajaya
Ramadhan Buffet di Restoran Funtasia Hotel Bangi Putrajaya
Ramadhan Buffet di Restoran Funtasia Hotel Bangi Putrajaya
Ramadhan Buffet di Restoran Funtasia Hotel Bangi Putrajaya
Lagi satu Kak Sue nak kongsi, korang yang tinggal area Kuala Lumpur tu jangan risau resah, hanya ambik masa 30 minit ja nak sampai ke sini tau. Bab parking pun tak payah risau, sebab kat sini percuma aja. Haa.. best tak? Memang tak rugi korang datang berbuka kat sini tau. Makanan sedap dan tempat pun selesa..

Kemudahan lain yang ada kat sini ialah surau yang berada di Level dua. Selain dari tu Restoran Funtasia Hotel Bangi Putrajaya juga mempunyai sijil Halal dari Jakim. Bab tu pun tak perlu risau juga tau. Boleh menjamu selera dengan selesa dan gembira.. gitu.. hehehe..

Ramadhan Buffet di Restoran Funtasia Hotel Bangi Putrajaya
Ramadhan Buffet di Restoran Funtasia Hotel Bangi Putrajaya
Ramadhan Buffet di Restoran Funtasia Hotel Bangi Putrajaya
Ramadhan Buffet di Restoran Funtasia Hotel Bangi Putrajaya
Korang yang berminat nak berbuka puasa kat sini boleh lah tempah awal dan setiap tempahan berbuka puasa, secara tak langsung korang bakal menyumbang Kempen Care For Hunger sebanyak RM3.50 seorang pada badan terpilih. Sambil berbuka dapat pahala lagi kan. Macam biasa untuk lebih detail Kak Sue kongsikan kat bawah nie ya. Jom Iftar at Funtasia bermula 17 Mei sehingga 14 Jun 2018

Buffet Ramadhan Restoran Funtasia
Hotel Bangi Putrajaya

Harga tempahan
(Advance Minima 24 jam)
Dewasa - RM90.00 nett
Kanak-kanak - RM45.00 nett

Harga Walk-In
Dewasa - RM120 nett
Kanak-kanak - RM60

Tel
03-8210 2222

Email
fb_reservation@hotelbangi-putrajaya.com

Website

7 comments:

  1. Sedap-sedap semuanya...ngences lapo kitaa...

    ReplyDelete
  2. Meriah menuh yg disajikan kak. Sedap² pulak tu.

    ReplyDelete
  3. sedapnya, tgk ada serawa durian pulak, lagi geram..

    ReplyDelete
  4. Antara buffet yang Ana suka. Sedap dan tempat selesa.

    ReplyDelete
  5. suka makan kt sini...sedap kena ngan selera..tringat nasi goreng 1 minit and pulut kukus kuah durian

    ReplyDelete
  6. Wahh banyak juga pilihan makanan dekat sini unik pula tema Ramadhan Bufet Hotel Bang Putrajaya ni

    ReplyDelete
  7. menarik..memang nampak fun pun tempat makan dia..harga pun not bad tu

    ReplyDelete

Terima kasih sudi singgah dan komen.. datang lagi ya ❤

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di skabdy@yahoo.com


[PENAFIAN] www.shuhaidakabdy.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.