Ramadhan Buffet Ala Pasar Malam di DoubleTree By Hilton

Assalamualaikum, hai semua! Tak lama lagi kita dah nak sambut bulan Ramadhan kan. Jadi Kak Sue nak kongsi dengan korang menu Ramadhan Buffet Ala Pasar Malam di DoubleTree By Hilton. Baru-baru nie Kak Sue sempat ke Makan Kitchen untuk promosi Ramadhan Buffet Ala Pasar Malam di DoubleTree by Hilton. Meriah sangat dengan bermacam pilihan menu yang menarik. Berbaloi sangat..

Ramadhan Buffet Ala Pasar Malam di DoubleTree By Hilton
Ramadhan Buffet Ala Pasar Malam di DoubleTree By Hilton

Ramadhan Buffet Ala Pasar Malam di DoubleTree By Hilton

Untuk menu berbuka puasa tahun 2018 nie, Restoran Makan Kitchen menyediakan Ramadhan Buffet Ala Pasar Malam di DoubleTree By Hilton. Hotel nie bertaraf lima bintang, terletak di Jalan Tun Razak dan berdekatan dalam Intermark. Untuk info korang juga Restoran Makan Kitchen nie mendapat sijil HALAL JAKIM juga tau. Surau pun ada disediakan. Jadi korang tak perlu risau ya..

Ramadhan Buffet Ala Pasar Malam di DoubleTree By Hilton
Ramadhan Buffet Ala Pasar Malam di DoubleTree By Hilton
Pilihan menu yang disediakan dalam Ramadhan Buffet Ala Pasar Malam nie pula ada pilihan masakan melayu, cina dan juga India. Memang menarik sangat tau, Kak Sue sampai rambang mata tak tau nak makan yang mana dulu. Semuanya menarik dan sedap belaka. Untuk masakan melayu pihak hotel memperkenalkan konsep 'Masakan Ibunda'. Jom kita tengok pilihan makanan yang disediakan jom..

Ramadhan Buffet Ala Pasar Malam di DoubleTree By Hilton
Ramadhan Buffet Ala Pasar Malam di DoubleTree By Hilton
Masakan Melayu - Masakan Ibunda
• Nasi Daging Berempah
• Bubur Lambuk Daging
• Gulai Ayam Pedas
• Rendang Peha Kambing
• Kambing Golek
• Ayam Percik
• Uadang Harimau Masak Lemak Tempoyak
• Sotong Tumis Kunyit
• Labu Kuning Masak Lemak Putih
• Sup Kawah
• Ikan Bakar Daun Pisang
• Satay Bakar

Ramadhan Buffet Ala Pasar Malam di DoubleTree By Hilton
Ramadhan Buffet Ala Pasar Malam di DoubleTree By Hilton
Ramadhan Buffet Ala Pasar Malam di DoubleTree By Hilton
Ramadhan Buffet Ala Pasar Malam di DoubleTree By Hilton


Ramadhan Buffet Ala Pasar Malam di DoubleTree By Hilton
Ramadhan Buffet Ala Pasar Malam di DoubleTree By Hilton
Selain tu ada pilihan bermacam jenis Kerabu, Ulam-ulaman, Popia Basah dan Noodle Station jug tau. Memang menarik sangat..

Masakan Cina - Oriental Chinese
Pilihan masakan cina pula ada enam pilihan

Ramadhan Buffet Ala Pasar Malam di DoubleTree By Hilton
Ramadhan Buffet Ala Pasar Malam di DoubleTree By Hilton
1. Heating Lamp Counter
• Tung Kui Roast Duck
• Honey BBQ Chicken

2. Steamer Counter Yong Tau Fu

3. Hot Soup Counter
• Braised Seafood with mix Mushroom Seafood
• Double boil Sweet Corn and Old Chicken Soup

4. Hot Dishes Counter
• Chinese Style Noodle with Duck Meat and Prwan Vegetable
• Wok Fried Chicken Spicy Chilli
• Braised Mushroom with Beancurd and vegetables
• Wok Fried Salted Crab with Golden Garlic

5. Hainamnese Chicken Rice Counter

6. Chinese Desert Counter


Ramadhan Buffet Ala Pasar Malam di DoubleTree By Hilton
Ramadhan Buffet Ala Pasar Malam di DoubleTree By Hilton
Masakan India - Spices Of India


Ramadhan Buffet Ala Pasar Malam di DoubleTree By Hilton
Ramadhan Buffet Ala Pasar Malam di DoubleTree By Hilton
• Nasi Beriyani Ayam
• Kambing K Pratal
• Kari Ikan Kerala
• Wok Fried Dry Spicy Chicken
• Sambar dan banyak lagi

Ramadhan Buffet Ala Pasar Malam di DoubleTree By Hilton
Ramadhan Buffet Ala Pasar Malam di DoubleTree By Hilton
Ada juga pilihan makanan yang lain antaranya Hot Tender Counter, Local Indian Street Cuisine dan Heating Lamp Counter juga tak kurang menariknya..

Desert dan Pilihan Air


Ramadhan Buffet Ala Pasar Malam di DoubleTree By Hilton
Ramadhan Buffet Ala Pasar Malam di DoubleTree By Hilton
Ramadhan Buffet Ala Pasar Malam di DoubleTree By Hilton
Ramadhan Buffet Ala Pasar Malam di DoubleTree By Hilton


Ramadhan Buffet Ala Pasar Malam di DoubleTree By Hilton
Ramadhan Buffet Ala Pasar Malam di DoubleTree By Hilton
Untuk pilihan desert pula, ada pelbagai pilihan kuih muih, kek, puding, pengat,air batu campur, buah-buahan dan juga aiskrim. Untuk pilihan air pula Air Balang ala pasar malam dan juga pilihan air panas, Teh Tarik dan Nescaffe.

Korang yang berminat nak datang berbuka puasa kat sini nanti boleh baca detail yang Kak Sue kongaikan detail kat bawah nie ya.

Makan Kitchen 
DoubleTree By Hilton

Harga
Minggu Pertama - 17 Mei - 23 Mei 2018
RM148 nett

Minggu Kedua - 24 Mei - 7 Jun 2018
RM158 nett

Minggu Ketiga - 8 Jun - 14 Jun 2018
RM148 nett

Early Bird - 15 April - 15 May 2018
RM128 nett

Tempahan
03- 2172 7272







17 comments

  1. Rutin bila tibanya Ramadhan kan kak Sue....Buffet Ramadhan...inilah peluang keluarga boleh berkumpul..makan bersama-sama..sekarang kalau ke pusat membeli belah pun...dah ramai yang sikit-sikit buat persiapan raya..

    ReplyDelete
  2. seronoknya..nanti ada rezeki nak bawak mak dtg sni lah makan sedap2 :D
    follow sini #411

    ReplyDelete
  3. meriahnya menunya tak lama jew lagi ramadhan datang

    ReplyDelete
  4. Air balang tu paling hot kalau bulan puasa hehehe..situ tpt paling ramai tu nt.

    Btw, .sedap2 mknn nya.

    ReplyDelete
  5. Bulan Ramadhan sememangnya meriah dengan kepelbagaian makanan. Nyum3x.. Lapar pulak rasa perut tengok gambar makanan ni..hehe..

    ReplyDelete
  6. Semua pun sedap kak especially salted crab tu. Aduh ngences tetiba.

    ReplyDelete
  7. Kena pegi ujung puasa..ada discount extra ckit..hehhe

    ReplyDelete
  8. Wahhh dah mencuba buffet Ramadhan ya? Dah terasa dekat pulak gan Ramadhan kan..:D.
    Nampak sedap pulak hidangan mereka utk puasa kali ni..kalau ada rezeki boleh lah nanti cuba

    ReplyDelete
  9. Bila Ramadhan makin dekat memang banyak lah segala review makanan..bestnya kak oi..banyak aneka pilihan

    ReplyDelete
  10. Bestnya semua masakan pelbagai kaum ada..mmg rambang mata lau berbuka mcm ni hihi

    ReplyDelete
  11. Bestnya..semua masakan pelbagai kaum ada..mmg rambang mata nk pilih kan.lg2 mlsemua.sedap2 hihi

    ReplyDelete
  12. Alamak.dah mula dah ramadhan review nih..nampak menarik semua makanan yang dihidangkan tu

    ReplyDelete
  13. Menu ramadan setiap tahu mesti akan bertambah menarik bukan. Kena booking awal ni sebab nak merasa menu kat sini.

    ReplyDelete
  14. unik tema buffet ramadhan mat sini ala ala makan pasar malam hehe

    ReplyDelete
  15. Meriahnya makanan-makanannya. Semua sedap-sedap

    ReplyDelete
  16. Kak sue, sedapnya menu berbuka dorang...dan dan lapo

    ReplyDelete
  17. Ada surau memang niceeee. View pun cantikkkk

    ReplyDelete

Terima kasih sudi singgah dan komen.. datang lagi ya ❤

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di skabdy@yahoo.com


[PENAFIAN] www.shuhaidakabdy.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.