Perbaiki Niat Kita Hari Ini

Assalamualaikum, hai semua! Kali nie Kak Sue nak kongsi kata-kata nasihat atau panduan dari group family Abah Kak Sue lagi. Kali nie tajuk Perbaiki Niat Kita Hari Ini. Semoga dengan perkongsian nie, kita semua dapat perbaiki niat kita hari ini, untuk masa hadapan yang lebih baik. InsyaAllah..

Perbaiki Niat Kita Hari Ini
Perbaiki Niat Kita Hari Ini

Perbaiki Niat Kita Hari Ini

"Setiap kali engkau memperbaiki niatmu, maka Allah akan memperbaiki keadaanmu. Dan setiap kali engkau mengharapkan kebaikan untuk orang lain, engkau akan mendapatkan kebaikan dari arah yang tidak kamu sangka..

Dan saat kita hidup untuk membahagiakan orang lain, Allah akan memberi kita rezeki berupa orang lain yang akan membahagiakan kita..

Maka berusahalah untuk memberi bukan menerima, kerana setiap kali engkau memberi, maka engkau akan menerima tanpa meminya sekalipun!"

*Syaikh Shalih Awadh Al Mughamisi

Semoga perkongsian ringkas dari Kak Sue nie memberi manfaat dan membuka hati kita semua perbaiki niat kita hari ini, seterusnya perbaiki diri kita agar lebih baik dari sebelumnya.

Terima kasih juga untuk Pak Zul, bapa saudara Kak Sue yang tak jemu-jemu berkongsi kata nasihat dan tips untuk keluarga Abah Kak Sue. Dengan perkongsian yang baik nie, Kak Sue doakan untuk beliau dan juga hamba Allah yang berkongsi kata-kata nie pahala yang berterusan selamanya.. aamiin ya rabb..





16 comments

  1. Jom kak sama sama betulkan niat kita..hehehe

    ReplyDelete
  2. setuju k.sue & good sharing too ;)

    ReplyDelete
  3. setuju k.sue & good sharing too ;)

    ReplyDelete
  4. Setuju..
    terima kasih sharing..

    ReplyDelete
  5. Setuju kak....thanks sharing ingat mengingati kak

    ReplyDelete
  6. Bahagiakan org pun satu kebajikan dan ada ganjarannya. Kena baik pada semua asasnya.

    ReplyDelete
  7. tq untuk perkongsian ini.. kata2 yang sangat memberi kesan di hati. Semoga kita akan sentiasa memperbetulkan niat kita dalam keadaan apa sekalipun..

    ReplyDelete
  8. Tq kak.. apapun bermula dgn niat seeloknya boat perlu diperbetulkan

    ReplyDelete
  9. Aminn ya Allah. Alhamdulillah dapat ilmu lagi. Tq kak sue kerana sudi berkongsi ilmu. Betulkan niat setiap hari. In Shaa Allah.😊

    ReplyDelete
  10. Terima kasih atas perkongsian kak sue.

    ReplyDelete
  11. Yana setuju.. Perkongsian yg baik =)

    ReplyDelete
  12. Betul ni kena betulkan niat dalam hati kita. Kadang2 kita terpesong kan tanpa kita sedar

    ReplyDelete
  13. bagus ada orang macam pak zul yang suka mengingatkan dan kak sue yg rajin memanjangkan benda yang baik ni

    ReplyDelete
  14. betul. setiap pagi bangun ida selalu ingatkan diri ida untuk betulkan niat semula

    ReplyDelete

Terima kasih sudi singgah dan komen.. datang lagi ya ❤

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di skabdy@yahoo.com


[PENAFIAN] www.shuhaidakabdy.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.