Malaysia Day Hi-Tea di Hotel Grand BlueWave Shah Alam

August 22, 2017

Assalamualaikum, hai semua! Sempena bulan kemerdekaan kita pada bulan Ogos nie kan, macam-macam program di adakan. Kebanyakkan restoran atau hotel mengadakan program bagi menyambut bulan kemerdekaan. Begitu juga dengan Hotel Grand Bluewave Shah Alam, turut mengadakan program Malaysia Day Hi-Tea pada 16 September 2017 di Restoran Royal Songket. Kalau tak ada plan boleh lah korang bawa family datang makan-makan kat sini. Ada banyak pilihan menu yang menarik dan sedap belaka..

Malaysia Day Hi-Tea di Hotel Grand Bluewave Shah Alam
Malaysia Day Hi-Tea di Hotel Grand Bluewave Shah Alam

Malaysia Day Hi-Tea di Hotel BlueWave Shah Alam

Macam yang Kak Sue kongsikan dengan korang kat atas tadi, Restoran Royal Songket akan mengadakan promosi Malaysia Day Hi-Tea bermula dengan RM68.00 bagi orang dewasa, RM55.00 bagi warga emas dan RM35.00 bagi kanak-kanak. Korang boleh menjamu selera bersama keluarga atau kawan-kawan bermula dari 12 tengahari sehingga 4 petang

Malaysia Day Hi-Tea di Hotel Grand Bluewave Shah Alam
Malaysia Day Hi-Tea di Hotel Grand Bluewave Shah Alam
Jom Kak Sue nak kongsi antara menu yang disediakan. Antara pembuka selera yang akan dihidangkan ialah pilihan sandwich, pilhan keju bersama keropok, Cold Chinese Salad of teh Day, Sotong Kangkung Padang Kota dan bermacam pilihan lain lagi. Untuk hidangan panas korang boleh cuba Sup Cendawan, Sup Ekor Asam Pedas dan pilihan Rolls and Butter


Malaysia Day Hi-Tea di Hotel Grand Bluewave Shah Alam
Malaysia Day Hi-Tea di Hotel Grand Bluewave Shah Alam
Untuk promisi yang sama Restoran Royale Songket menawarkan hidangan masakan panas seperti Laksa Johor, Itik salai Masak Lemak Cili Padi, Devil Curry, Ikan Patin Masak Tempoyak, Burasak dan bermacam pilihan lain lagi. Pihak hotel juga menawarkan live Show Kitchen iaitu Satay Ayam Serai Wangi Kuali Leper, Kuah Kacang Dan Otak-Otak Kempas.

Malaysia Day Hi-Tea di Hotel Grand Bluewave Shah Alam
Malaysia Day Hi-Tea di Hotel Grand Bluewave Shah Alam
Malaysia Day Hi-Tea di Hotel Grand Bluewave Shah Alam
Malaysia Day Hi-Tea di Hotel Grand Bluewave Shah Alam
Malaysia Day Hi-Tea di Hotel Grand Bluewave Shah Alam

Untuk kanak-kanak pula pihak hotel menyediakan Fish Finger with tartare sauce, Golden Chicken Nugget dan bermacam pilihan lain lagi. Akhir sekali untuk pencuci mulut ada bermacam pilihan French Pastries, pilhan bermacam jenis buah-buahan, stall ABC dan bermacam pilihan pencuci mulut yang lain. Haaaa.. menarik kan menu sempena Malaysia Day Hi-Tea nie kan.

Malaysia Day Hi-Tea di Hotel Grand Bluewave Shah Alam
Malaysia Day Hi-Tea di Hotel Grand Bluewave Shah Alam
Malaysia Day Hi-Tea di Hotel Grand Bluewave Shah Alam
Malaysia Day Hi-Tea di Hotel Grand Bluewave Shah Alam

Korang jangan kepaskan peluang datang ke sini tau. Untuk detail lebih lanjut macam biasa korang intai kat bawah nie okay.. Selamat menjamu selera..

Malaysia Day Hi-Tea
@ Restoran Royal Songket
Hotel Grand BlueWave Shah Alam

Alamat
Persiaran Perbandaran, Seksyen 14,
40000 Shah Alam,
Selangor Darul Ehsan

Harga :
RM68.00 ++ (Dewasa)
RM55.00++ ( Warga Emas )
RM 35.00 ++ ( Kanak-kanak )

Tarikh
16 September 2017 (Khamis) 

Masa
12.00 tengahari hingga 4 petang

No Telefon
03 5511 8811 ext 2612 atau 2613

You Might Also Like

2 ulasan

  1. Sedapnya ketupat sotong tu kak. Lama tak makan. Semua pun nampak sedap.

    ReplyDelete

Terima kasih sudi singgah dan komen.. datang lagi ya ❤

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di skabdy@yahoo.com

[PENAFIAN] www.shuhaidakabdy.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.