Majlis Doa Kesyukuran

April 30, 2017

Assalamualaikum, hai semua! Minggu nie Kak Sue berkesempatan balik kampung di Batu Kurau, Taiping, Perak. Rasa rindu sangat pada Mak, Abah dan adik beradik Kak Sue. Tahun nie, ini lah pertama kali Kak Sue balik kampung Kak Sue, rindu sangat. Tujuan Kak Sue balik kampung bukan saja nak melawat keluarga Kak Sue tapi Mak Kak Sue nak adakan majlis doa kesyukuran untuk keluarga kami..


majlis doa kesyukuran
Majlis Doa Kesyukuran

Majlis Sederhana Tapi Meriah

Kami tak plan nak buat majlis yang besar pun, sederhana aja. Tapi tak sangka pula majlis yang sederhana menjadi meriah. Mak Kak Sue memang ramai kawan, jadi ramai kawan-kawan Mak yang datang memeriahkan majlis. Majlis kami jangkakan selepas zohor tapi ramai kawan Mak datang sebelum tu.. macam-macam buah tangan yang dibawa pula tu, meriah la juadah hari nie..

Menu hari nie macam biasa lah nasi putih dan lauk pauk kampung. Cuma kali nie Mak tambah menu Nasi Kerabu. Nasi Kerabu nie memula Mak nak upah aja, tapi tetiba kawan Mak tu datang nak masak kat rumah sambil ajar Mak cara dan resepi nak Masak Nasi Kerabu.. jom kita tengok menu hari nie yang semuanya sedap-sedap.. Gambar Nasi Kerabu tak dan nak snap sebab dok kalut tadi ..

majlis doa kesyukuran


majlis doa kesyukuran

majlis doa kesyukuran

majlis doa kesyukuran

majlis doa kesyukuran

Kuih muih semua kami tempah dan ada yang kawan Mak yang bawa. Alhamdullilah majlis berjalan lancar. Seronok tengok ramai tetamu yang datang. Malam nie semua dah surrender awal, semua pakat letih.

Alhamdullilah dengan rezeki yang Allah tetapkan untuk hari nie. Semoga kita semua sentiasa dimurahkan rezeki dan dipermudahkan urusan. Seronok bila ada majlis macam nie dapat berkumpul sekeluarga bersama. Dah letih nie.. jumpa lagi nanti ya.. papai!


You Might Also Like

2 ulasan

  1. Sedapnya kak sue..Makanan kampung jgk yg paling sedap. terliur tengok kuih2 tuh..

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah..sdapnya ka.sue..:)

    ReplyDelete

Terima kasih sudi singgah dan komen.. datang lagi ya ❤

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di skabdy@yahoo.com

[PENAFIAN] www.shuhaidakabdy.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.