Masakan Ringkas Pun Sedap

11:27:00 PM Kak Sue 7 Comments

Assalamualaikum,hai semua!Kadang kerja kita sebagai surirumah,ibu dan isteri agak memeningkan bila bab menu masakan hari-hari kan...Kadang macam tak tahu dah nak masak apa,tapi keluarga Kak Sue jenis tak kisah dan suka masakan ringkas.Tak payah nak susah masak empat,lima jenis lauk, masak masakan ringkas pun sedap dah,bertambah depa makan..

masakn simple pun sedap
Menu masakan ringkas hari nie


Masakan Ringkas Pun Sedap


Selalu kalau Kak Sue masak kat rumah paling banyak lima jenis lauk aja.Kalau masak banyak-banyak takut tak habis pula.Yang penting kena pedas,kalau tak pedas kurang sikit lah depa nak makan.Rasanya belum pernah lah masak masakan tak pedas.Abang Man kalau lauk banyak-banyak katanya dah tak tahu mana satu nak makan..

Macam hari nie Kak Sue masak dua jenis lauk aja Sayur Tumis Kacang Botol dan Ikan juga Tauhu goreng cicah sambal kicap,cukup dah!Bertambah-tambah masing-masing bila makan.Seronok tengok tau bila kita masak keluarga makan bertambah.Nie yang buat mood rajin nak memasak datang nie..ehehe..Jom lah kita fikir esok nak masak apa pula..Papai!




You Might Also Like

7 comments:

  1. Kak sue, yg simple tue lah yg paling sedap. :)

    ReplyDelete
  2. Orang sekarang suka masak manis2.
    Tak suka saya tu.

    ReplyDelete
  3. haa even simple tp mbuka slera =D

    ReplyDelete
  4. kadang kadang kekeringan idea nk msk ape..last2 benda simple yg menjadi pilihan dan mkn nasi pun bertambah2...

    ReplyDelete

Terima kasih sudi singgah dan komen..datang lagi ya :)

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di skabdy@yahoo.com
[PENAFIAN] www.shuhaidakabdy.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.