Cara Mudah Elak Sinki Tersumbat

January 10, 2017

Assalamualaikum,hai semua!Dapur adalah tempat yang paling penting bagi kita sebagai ibu dan isteri kan.Kira masa kita banyak kat dapur setiap hari memasak,mencuci pinggan dan macam-macam lagi.Paling stress kalau sinki tersumbat,melambatkan kerja tau!Ya lah nak cuci pinggan,sayur,ikan semua kat sinki kan.Kak Sue jumpa cara mudah elak sinki tersumbat dekat satu page nie.Haa..meh Kak Sue kongsikan cara mudah elak sinki tersumbat ya..jommm!

cara mudah untuk elak sinki tersumbat
Cara Mudah Elak Sinki Tersumbat | Gambar Sumber Google

Cara Mudah Elak Sinki Tersumbat


Kak Sue jumpa cara mudah untuk elak sinki tersumbat nie kat satu page,tapi Kak Sue betul-betul dah lupa nama page tu.Dalam dua,tiga hari tak lalu pula feed dari page tu,tapi Kak Sue awal-awal dah simpan cara nak elak sinki tersumbat nie.Jom kita tengok cara-caranya ya..

1. Tuangkan satu cawan soda penaik ke dalam saluran sinki
2. Tuangkan pula satu cawan cuka ke dalam saluran sinki
3. Tunggu selama lima minit untuk mudahkan pengaliran
4. Tuangkan air mendidih ke dalam saluran sinki jika saluran masih lagi tersekat

Dengan barang yang sedia ada kat rumah kita boleh gunakan untuk kegunaan yang lain dalam waktu yang tak diduga,eceyy..Selamat mencuba,eh korang juga boleh tengok sini juga tau Cara Mudah Cuci Mozek..papai!

You Might Also Like

1 ulasan

  1. Pasni klu pelocok hilang blhla try...;-)

    ReplyDelete

Terima kasih sudi singgah dan komen.. datang lagi ya ❤

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di skabdy@yahoo.com

[PENAFIAN] www.shuhaidakabdy.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.