Minum Air Bersih Dengan Coway

minum air bersih coway,coway
Assalamualaikum semua,hari nie Kak Sue sekeluarga dah mula boleh minum air bersih dengan Coway..Selalunya Abang Man akan beli air mineral dua,tiga kotak untuk kami sekeluarga buat minum di rumah,sebab Kak Sue agak risau nak biarkan keluarga Kak Sue minum air dari paip rumah nie..Tambah lagi sistem paip di rumah Kak Sue nie rasanya guna besi jadi cuak pulak takut air berkarat,walaupun Kak Sue ada menggunakan tapis air tabung besar kat luar rumah nie..Nak masak bagai,rasa leceh pulak kan..memang banyak alasannya ya..ke memang malas..hahaha!Ala sekarang zaman moden,jadi kita gunakan lah keperluan yang memudahkan hidup kita..chewahh...ehehe...

Sekarang kami tak payah dah beli air mineral dengan ada mesin air Coway yang diperkenalkan oleh kawan Kak Sue,Kak Ayu.Semua tersedia dengan mesin Coway nie,boleh minum sejuk,panas,suam atau suhu bilik.Apa yang istimewanya mesin Coway nie ada fungsi kawalan suhu air panas.Button untuk air panas sangat safety kerana perlu tekan baru air keluar dari corong selalu kita tekan penolak tu aja kan,nie ada button khas jadi tak risau lah kalau ada anak kecil di rumah kan..

Selain dari itu mesin Coway juga menyediakan mood fungsi lampu yang dinyalakan apabila sensor cahaya tidak mencukupi,maksudnya kalau kita tutup lampu dapur nanti ada lampu kat mesin Coway tu..Juga ada fungsi sensor cahaya penjimatan kuasa,yang itu yang kita nak kan di zaman yang semakin rasa terhimpit nie kita kena berjimat cermat.Kalau kita aktifkan fungsi penjimatan kuasa nanti bilangan operasi motor dan pemanas automatik menurun pengunaan kuasa akan dikurangkan..

Dengan adanya mesin Coway di rumah,agak memudahkan kerja kita di dapur bila terasa nak minum panas atau sejuk tak perlu susah-susah tekan saja button boleh terus minum tanpa was-was,ehehe..Setiap dua bulan staff Coway akan datang ke rumah kita untuk servis percuma mencuci mesin Coway kita,senang kan..Jom minum air bersih dengan Coway,jumpa lagi..papai!

3 comments

  1. Fiqqq tak tau nak cakap tapi semenjak guna Coway, minum air mineral tempat lain jadi x sedap. Sbb air Coway sedap.

    ReplyDelete
  2. eh eh...
    sama ler kita kak sue.
    shark pun baru pasang mesin coway nie.
    nanti shark tunjuk shark punya kt blog.

    ReplyDelete

Terima kasih sudi singgah dan komen ❤