Gerhana Matahari 2016

March 09, 2016

Assalamualaikum semua,hari nie semua kecoh mengenai fenomena Gerhana Matahari.Kak Sue tak berkesempatan pun nak melihat atau mengambil gambar pagi tadi,tapi Alhamdullilah sempat jugaklah buat solat sunat gerhana matahari.Seperti kita semua tau gerhana matahari bermula pada pukul 7.30 pagi waktu Malaysia dan mencapai tahap kemuncak pada 8.23 pagi dan di jangka berakhir pada 9.30 pagi.Sana sini orang upload gambar di media sosial kan,beruntung sapa yang dapat melihat dan merasai suasana gerhana matahari.Kak Sue kat dalam rumah cuma rasa agak gelap dan mendung dalam masa yang di sebutkan di atas.Apa yang pasti setiap kejadian adalah dengan izin Allah hendaknya..Subhanallah..(Gambar sumber google)

You Might Also Like

2 ulasan

  1. cantik kan kak su.. bertuah dapat tengok gerhana ni

    ReplyDelete
  2. aku lnsung tak tau ader gerhana., nampak jer orng buat solat kt surau, tak tau plak dorng buat solt grhana., huhu
    da nk tgh ari orng duk viral kan baru la tau., hehe

    ReplyDelete

Terima kasih sudi singgah dan komen.. datang lagi ya ❤

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di skabdy@yahoo.com

[PENAFIAN] www.shuhaidakabdy.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.