Cuaca Panas Fenomena El Nino Sehingga Mac

January 10, 2016

Gambar sumber google

Assalamualaikum semua,selamat beristirehat bersama keluarga.Sekarang nie cuaca tengah panas kan.Tadi Kak Sue tengok kat berita ada di beritahu di ramalkan cuaca panas nie berpanjangan sehingga bulan mac.Silap-silap boleh mengakibat jerebu.Kita dan keluarga semua kena kurangkan lah aktiviti di luar rumah lepas nie kan.Kadang panas sangat boleh akibatkan sakit kepala,tekak sakit dan demam.

Keadaan cuaca yang panas nie di sebabkan kejadian fenomena El Nino kuat dan di jangka boleh mengurangkan jumlah hujan dan kenaikan suhu berbanding dari biasa.Risau jugak ye kalau dah kurang hujan nanti air kat empangan pun berkurangan,yang nie pun kita nak kena jimat la jugak mengunakan air kat rumah kita.Kalau duduk kat kampung boleh jugak mandi kat sungai,kalau rumah perumahan jenuh la jugak.Nak kena takungkan air la buat simpanan bila keadaan terdesak macam sebelum nie.Okay lah,jaga diri semua dan minum banyak air tau,jumpa lagi..papai!

You Might Also Like

2 ulasan

  1. ahaaa patut la. thanks kak share ni <3

    ReplyDelete
  2. salam kak... yana pun ada tgk dalam berita , memang panas sgt dah terasa pon sekrang , moga Allah jaga kita

    ReplyDelete

Terima kasih sudi singgah dan komen.. datang lagi ya ❤

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di skabdy@yahoo.com

[PENAFIAN] www.shuhaidakabdy.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.