Cheese Tart

March 26, 2015




Assalamualaikum,Selamat petang semua..dah makan tengahari belum nie,dah pukul berapa kalau belum melampau la ye...ehehehe..Petang nie Kak Sue nak share resepi Cheese Tart memandangkan ramai kawan-kawan yang tanya jadi Kak Sue share kat sini ye.Resepi nie Kak Sue tak ingat dah sapa punya tapi campur-campur,ada yang dari cousin Kak Sue,ada yang ambik kat FB,Kak Sue together-getherkan resepinya...Mari kita tengok resepinya ye..



Resepi Cheese Tart
Bahannya:
Untuk shell
250 gram Butter
100 gram Gula Kastor
475 gram Tepung gandum
1 biji Telur
1 sudu Esen Vanila

Caranya
Putar butter dan gula kastor sehingga kembang
Kemudain masukkan telur,putar lagi sehingga sebati.
Akhir sekali masukkan tepung dan uli hingga tak melekat di tangan,simpan dalam peti sejuk selama 5 minit.kemudian boleh la mula mencanai shell tart.
Bakar pada suhu 170C selama 20 minit

Bahan Cheese
250 gram Cream cheese
60 gram Gula kastor
1 sudu Butter
1 biji Telur
Sedikit Lemon juice

Caranya:
Putar butter dan gula kastor,masukkan telur dan putar lagi,kemudian masuukan lemon satu sudu teh,putar sehingga gebu...Siap..!!!

*boleh letak filling kegemaran memasing ye*

Selamat Mencuba...Papai...





You Might Also Like

2 ulasan

  1. ye ke..nanti bebila Tira datang umah akak,akak buatkan okay..

    ReplyDelete

Terima kasih sudi singgah dan komen.. datang lagi ya ❤

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di skabdy@yahoo.com

[PENAFIAN] www.shuhaidakabdy.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.