Kelapa Laut MAN JAVA Produk Keluaran Kami

4:02:00 PM Kak Sue 11 Comments


Assalamualaikum,hari nie Kak Sue nak bercerita sikit mengenai produk keluaran suami Kak Sue Kelapa Laut MAN JAVA.Produk ini kami usahakan sejak tahun 2002 hingga sekarang.Tahun demi tahun kami menambah baik produk kami agar setanding dan mampu bersaing dengan produk air lain yang berada di pasaran.Bukan senang tau,produk orang melayu nak bertahan dan setanding dengan produk yang lain,kena banyar sabar dan daya tahan yang sangat kuat.Macam-macam ujian dan dugaan yang datang untuk kita bertahan..
Pati Kelapa Laut MAN JAVA dimasak dan direbus dengan rempah sejukkan badan serta resepi rahsia kami.Amat sesuai diminum dalam cuaca panas,untuk sejukkan badan.Kalau nak minum suam pun boleh sebab kami ada menyediakan air Kelapa Laut yang panas dan suam pada bulan puasa di pasar ramadhan.Sekali cuba,korang pasti nak lagi..ehehe..

Buah Kelapa Laut nie juga boleh dimakan begitu saja,macam kita makan buah kelapa muda.Isinya lebih lembut dan manis bila buah masih muda,tapi agak keras bila buah dah tua,lagi keras dari kelapa muda,bak kata orang boleh buat batu cincin gitu...Haaa jangan tak tau pulak sebab ada orang yang bila dah diberitahu buah dah tua,nak jugak kan..Kalau untuk display okay lah kan..

Kami juga membekalkan produk kami kepada sesiapa yang berminat untuk menjadi agen atau peniaga untuk semua negeri di seluruh Malaysia kecuali Sabah dan Sarawak.Syarat yang kami sediakan ialah setiap satu kawasan/pasar malam/pasar pagi atau pasar ramadhan hanya seorang peniaga atau agen sahaja dibenarkan.TIDAK BOLEH mengubah rasa atau nama produk kami dan sentiasa lekatkan sticker,banner atau bunting yang disediakan nanti.Jika pihak kami dapat tahu pihak peniaga atau agen gagal mengikut syarat yang kami tetapkan bekalan produk kami akan diberhentikan serta merta.

Setiap penghantaran di kawasan luar Lembah Klang akan dicaj wang penghantaran yang akan ditetapkan nanti.Setakat nie kami membekalkan kepada peniaga dan agen bagi negeri Penang,Kedah,Perak,Selangor,KualaLumpur,Melaka,Johor,Trengganu dan Pahang.Pada yang berminat dengan produk kami boleh hubungi seperti yang Kak sue sertakan dibawah nie ya..

MAN JAVA KELAPA LAUT ENTERPRISE
No Tel
012 5854998 / 012 5844736
Email 
skabdy@yahoo.com

Terima kasih semua,selamat berniaga...rezeki sama dikongsi.







Anda Juga Mungkin Meminati

11 comments:

  1. wahhh kelapa laut. best ni.. nak try la sekali nnti

    ReplyDelete
  2. Ena memang suka air kelapa laut berbanding dengan air kelapa biasa.. Sedappp. Suka sangat. Nanti nak beli la. Boleh buat kat rumah

    ReplyDelete
  3. tq Sohoque..sudi singgah blog sue..boleh nanti jumpa sue belanja ye..hihihi

    Boleh Ina,bancuh sendiri kat rumah boleh nak manis macam mana..nak suam ke..nak sejuk ke..pilihan di tangan anda..wah gitew..hihihi

    ReplyDelete
  4. Sedap.... wah kak Sue, entri kak Sue ni duduk page pertama tau. Tahniah kak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq Eita..beli produk Kak Sue..tu lah tak sangka pulak..tq..tq. :)

      Delete
  5. boleh bg harga untuk permulaan bisbes ni ke email zaihanapmca@gmail.com?

    ReplyDelete
  6. Haii kak sue .. klau nk jadi agent mcm mne yee ?

    ReplyDelete
  7. kak....boleh bagi cara bancuhannye.....saya dah beli dengan agen..tapi lupa tanya cara penyediaan.....tolong email ke halimahtunfoods@gmail.com @ wasap 0199756017 ..tq :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh terus whatapps saya di 012 5844736

      Delete

Terima kasih sudi singgah dan komen..datang lagi ya :)

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di skabdy@yahoo.com

[PENAFIAN] www.shuhaidakabdy.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.