Resepi Spaghetti Bolognese

July 08, 2012

Assalamualaikum semua kekawan..sebenarnya buat nie dah lama tapi tak menyempat nak up date kat blog nie.Anak-anak Kak Sue memang suka dengan Spaghetti Bolognese nie.Kalau Kak Sue masak berulang depa makan tak jemu-jemu.Rasa seronok tengok anak-anak berselera makan.Jom kita tengok resepi Spaghetti Bolognese nie ya..

resepi spagetti bolognise
Spageeti Bolognise

Resepi Spaghetti Bolognese

Bahan-bahan :
1 bungkus spagetti
1 peket daging kisar(Kak Sue beli Ramlee Burger punya tu)
2 tin sos preego
4 ulas bawang putih
1 ulas bawang besar
minyak masak
pasleey flake
sayur-sayuran mengikut citarasa masing2

Cara - caranya :
1. Bawang putih dan bawag besar tu diricik halus
2.Tumis bawang hingga kekuningan
3.Masukkan sos tomato preego
4.Masak hingga sos cukup masak dan masukkan daging cincang
5.Biarkan mendidih hingga daging masak dan empuk

Cara masak spagetti:
1.Didihkan air - masukkan 2,3 titis minyak
2.Masukkan spagetti dalam 2,3 minit dan tos kan
3.Sayur pun celur sekejap je
Boleh lah di hidangkan,selamat mencuba ya

You Might Also Like

0 ulasan

Terima kasih sudi singgah dan komen.. datang lagi ya ❤

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di skabdy@yahoo.com

[PENAFIAN] www.shuhaidakabdy.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.