Makan-Makan Di Rumah Kak Sue 2012

Assalamualaikum,apa khabar kawan-kawan semua,masih dalam mood raya dan rumah terbuka ke?Minggu lepas Kak Sue sempat la buat makan-makan s...

Assalamualaikum,apa khabar kawan-kawan semua,masih dalam mood raya dan rumah terbuka ke?Minggu lepas Kak Sue sempat la buat makan-makan sikit kat rumah.Memang niat nak buat sikit sambil nak buat untuk besday anak sulung Kak Sue,si Kakak.Jadi panggil kawan-kawan yang terdekat je lah,kawan facebook,kawan sekolah dan kawan niaga.Amboi punya ramai kawan ye,Alhamdullilah ramai juga yang datang memeriahkan.

Kak Sue buat laksa dan lauk kampong yang simple aje,sebab dah jemu kan makan lauk ayam dan daging,rendang.Asyik-asyik menu yang sama je.Abang Man tolong gorengkan ikan masin,iakn Temenung Rebus dan buat sambal belacan.Tq ye suamiku sayang,ehehe..mendapat pujian ramai lagi tu sambal belacan nye.Tengok kawan-kawan makan menambah seronoknya,hilang segala keletihan seharian memasak dan melayan tetamu yang datang.

Desert nya Puding Susu Strawberry dan Puding Roti Pelangi,tak lupa pebret anak dara Kak Sue Coklat Cheese Brownies Kek..suka sangat dia ngan kek tu...
Akhir sekali dok sembang tu leh la sambil-sambil makan jeruk dan asam.Ada yang Kak Sue beli kat Pekan Rawang,ada yang Kak Sue kirim dari kawan yang kebetulan ke Penang.Sedap tau jeruk dari Penang nie.Maka selesai lah sudah cerita pasal makan-makan di rumah Kak Sue.Sehingga berjumpa lagi di lain kali ye semuaaa...Papai!!

You Might Also Like

0 ulasan

Terima kasih sudi singgah dan komen ❤

Segala yang terkandung dalam terbitan entri adalah pendapat peribadi penulis. Perubahan butiran atau informasi mungkin berlaku tanpa ada sebarang pemberitahuan. Terima kasih singgah blog Shuhaida Kabdy.