Jus Qalbi Al-Ehsan di Booth D18 Hall C Maha,Serdang 2016

1:45:00 PM Kak Sue 2 Comments

Assalamualaikum,hai semua!Tahun nie bermula 1 Disember hingga 11 Disember 2016 merupakan pameran MAHA 2016,MAEPS Serdang.Kak Sue ingat nak juga  ke MAHA 2016 Booth D18,Hall C (International Hall) MAEPS Serdang,Selangor.Dengarnya macam macam yang menarik kat sana..jom kita pergi jom..
jus qalbi al-ehsan,jus qalbi al-ehsan di maha

Pameran Antarabangsa Pertanian, Hortikultur dan Agro Pelancongan Malaysia atau lebih dikenali sebagai MAHA 2016 kini kembali bersempena tepat pada cuti sekolah tahun ini. Pameran MAHA 2016 akan diadakan di Tapak Ekspo Pertanian Malaysia (MAEPS) Serdang, Selangor mulai dari 1 Disember sehingga 11 Disember 2016. Pameran ini akan disempurnakan oleh Perdana Menteri Malaysia iaitu Datuk Seri Najib Tun Razak.

Kepada para ibu bapa yang tidak tahu untuk pergi ke mana-mana pada bulan hadapan, inilah kesempatan yang terbaik untuk membawa anak-anak berjalan-jalan sewaktu cuti sekolah.Ada macam-macam aktiviti kat sana..


SEBAB APA HARUS KE BOOTH D18, HALL C (International Hall) MAEPS, SERDANG SELANGOR?


Sementara offer nie kan,boleh belikan untuk yang tersayang, mak, abah. Sebagai hadiahkan buat mereka sebotol satu Jus Al Ehsan.Alhamdulillah mereka dah pekena sebotol, nampak efeknya.Semasa program MAHA 2016 ini berlangsung.Ada harga istimewa potongan DISKAUN sehingga RM73. Banyak tu RM73. Rugi tak grab !Dan, selain itu ada banyak VOUCHER potongan diskaun untuk pembelian lain...Haaa menarik kan..
jus qalbi al -ehsan,jus qalbi al-ehsan baucar


jus qalbi al-ehsan,jus qalbi al-ehsan baucar


jus qalbi al-ehsan,jus qalbi al-ehsan baucar


jus qalbi al-ehsan,jus qalbi al-ehsan baucar



KENAPA PERLU JUS QALBI AL-EHSAN?

Ada banyak kelebihan dan kebaikan Jus Qalbi Al-Ehsan

FAKTA !!! SETIAP 1 JAM 6 ORANG RAKYAT MALAYSIA KENA SERANGAN JANTUNG DAN STR0K

KOLESTEROL tinggi memang masalah yang amat ditakuti kerana ia boleh menyebabkan penyakit jantung, stroke dan sebagainya tanpa kita sedari.. Ingat, orang yang kurus juga berisiko mempunyai kolesterol tinggi jika tidak mengawal pemakanan mereka..

TANDA-TANDA KOLESTROL TINGGI


Sering berasa kebas-kebas pada kaki

Timbul bintik-bintik putih (biji kolesterol) pada bahagian bawah mata, kawasan muka atau leher yang disebabkan oleh kadar trigliserida yang tinggi.

Mudah letih, penat dan cepat mengantuk.

Sering berasa sakit kepala.

Arteri yang semakin sempit akan membuatkan aliran darah ke otak berkurangan, sehingga menyebabkan rasa sakit pada kepala.

Kaki membengkak akibat pembuluh darah semakin sempit. Kaki merupakan bahagian yang paling sedikit mendapat darah.

Senak dada sebelah kiri apabila pembuluh darah pada bahagian jantung mula tersumbat. 

Ini menunjukkan kadar kolestro terlampau tinggi. Jadi, jika ada mempunyai tanda-tanda seperti inj. Jom cepat lakukan pemeriksaan doktor dengan segera. Sebaiknya lakukan lab Ujian Kolesterol untuk memeriksa tahap kolestrol anda.

Kawal KOLESTEROL... baru sihat!

Jangan lupa tunjukkan VOUCHER yang Kak Sue kongsi kat sini bila ke Booth Jus Qalbi Al-Ehsan di D18, HALL C (International Hall) MAEPS, Serdang Selangor tau..

Keterangan lanjut boleh layari atau hubungi :

Telefon / Whatsapp : 018-373 9021 / 017-730 0366 / 012-6460421

Fb : https://www.facebook.com/pencucikolestrol/


Ig @qalbialehsan : www.instagram.com/qalbialehsan

2 ulasan:

Terima kasih sudi singgah dan komen..datang lagi ya :)

Senarai Peserta Segmen : Jom Tambah Follower By Shuhaida Kabdy

11:42:00 AM Kak Sue 7 Comments

Assalamualaikum,hai semua!Kak Sue nak update senarai peserta yang menyertai Segmen Jom Tambah Follower By Shuhaida Kabdy .Nanti boleh korang  blogwalking dan follow blog kawan-kawan kita yang lain ya..Terima kasih pada kawan-kawan blogger yang sudi join segmen pertama Kak Sue nie ya.Selamat tambah ber blogwalking
senarai peserta segmen jom tambah follower by shuhaida kabdy
Senarai peserta Segemen : Jom Tambah Follower By Shuhaida Kabdy

1.http://www.huhahuhajerr.com/2016/11/segmen-jom-tambah-follower-by-shuhaida.html
2.http://www.irrayyan.com/2016/11/segmen-jom-tambah-follower-by-shuhaida.html
3.http://mellyacrayola.blogspot.com/2016/11/segmen-jom-tambah-follower-by-shuhaida.html
4.http://www.akifimtiyaz.com/2016/11/segmen-jom-tambah-follower-by-shuhaida.html
5.http://www.azlindaalin.com/2016/11/segmen-jom-tambah-follower-by-shuhaida-kabdy.html
6.http://mulan-sahbanu.blogspot.my/2016/11/segmen-jom-tambah-follower-by-shuhaida.html
7.http://mummysupplementshop.blogspot.my/2016/11/segmen-jom-tambah-follower-by-shuhaida.html
8.https://nnizati.blogspot.my/2016/11/segmen-jom-tambah-follower-by-shuhaida.html
9.https://unnianje.blogspot.my/2016/11/segmen-jom-tambah-follower-by-shuhaida.html
10.http://nfhuzairi.blogspot.my/2016/11/segmen-jom-tambah-follower-by-shuhaida.html
11.http://www.ceritaejoy.com/2016/11/segmen-jom-tambah-follower-by-shuhaida.html
12.http://tujuhpetak.blogspot.my/2016/11/segmen-jom-tambah-follower-by-shuhaida.html
13.http://anzrarizalbuddy.blogspot.my/2016/11/segmen-jom-tambah-follower-by-shuhaida.html
14.http://www.ceritaita.com/2016/11/segmen-jom-tambah-follower-by-shuhaida-kabdy.html
15.https://belogsjm.blogspot.my/2016/11/segmen-jom-tambah-follower-by-shuhaida.html
16.http://cikilamenari.blogspot.my/2016/11/segmen-jom-tambah-follower-by-shuhaida.html
17.http://deariescouple.blogspot.com/2016/11/segmen-jom-tambah-follower-by-shuhaida.html
18.https://cutiedailydesigns.blogspot.my/2016/11/segmen-jom-tambah-follower-by-shuhaida.html
19.http://www.izzatisuhaide.com/2016/11/segmen-jom-tambah-follower-by-shuhaida-kabdy.html
20.http://bluechoralpearl.blogspot.my/2016/11/segmen-jom-tambah-follower-by-shuhaida.html
21.http://miraleecious.blogspot.com/2016/11/segmen-jom-tambah-follower-by-shuhaida.html
22.http://starryjeon.blogspot.my/2016/11/segmen-jom-tambah-follower-by-shuhaida.html
23.http://www.jun-zie.com/2016/11/segmen-jom-tambah-follower-by-shuhaida.html
24.http://www.inanihazwani.com/2016/11/segmen-jom-tambah-follower-by-shuhaida.html#.WDl4xHh97IU
25.http://theworldofwonderlandfamily.blogspot.my/2016/11/another-segment.html
26http://sweetsourleyra.blogspot.my/2016/11/segmen-jom-tambah-follower-by-shuahaida.html
27.http://farah-atiqah98.blogspot.my/2016/11/segmen-jom-tambah-follower-by-shuahaida.html
28.http://blogcikzue.blogspot.my/2016/11/segmen-jom-tambah-follower-by-shuhaida.html
29.http://jackarcherpunyabelog.blogspot.my/2016/11/segmen-jom-tambah-follower-by-shuhaida.html
30.http://ciklapunyabelog.blogspot.my/2016/11/segmen-jom-tambah-follower-by-shuhaida.html
31.http://muslimahsejati96.blogspot.com/2016/11/segmen-jom-tambah-follower-by-shuhaida.html
32.http://www.fatindays.com
33.http://akupenulisluarbiasa.blogspot.com/2016/11/segmen-jom-tambah-follower-by-shuhaida.html
34.http://presntisgift.blogspot.my/2016/11/segmen-jom-tambah-follower-by-shuhaida.html
35.http://solehahgirlz.blogspot.my/2016/11/segmen-jom-tambah-follower-by-shuahaida.html
36.http://jombercontest.blogspot.my/2016/11/segmen-jom-tambah-follower-by-shuhaida.html
37.http://www.syahidahfadilah.com/2016/11/segmen-jom-tambah-follower-by-shuhaida.html
38.http://www.abejaq.com/2016/11/segmen-jom-tambah-follower-by-shuhaida.html
39.http://kasihkuamani.blogspot.my/2016/12/segmen-jom-tambah-follower-by-shuhaida.html
40.http://thezafirahnazri.blogspot.my/2016/12/segmen-jom-tambah-follower-by-shuahaida.html
41.https://hanismasturina.blogspot.my/2016/12/segmen-jom-tambah-follower-by-shuahaida.html
42.http://theonlygirl98.blogspot.my/2016/12/segmen-jom-tambah-follower-by-shuhaida.html
43.http://chanchueshahida.blogspot.my/2016/12/segmen-jom-tambah-follower-by-shuhaida.html
44.bajetciputselerabesar.blogspot.my/2016/12/segmen-jom-tambah-follower-by-shuhaida.html?m=1
45.http://itsmelyya.blogspot.my/2016/12/segmen-jom-tambah-follower-by-shuhaida.html
46.http://thesyzwnzr.blogspot.my/2016/12/segmen-jom-tambah-followers-by-shuhaida.html
47.http://lidahlembik.blogspot.my/2016/12/segmen-jom-tambah-follower-by-shuhaida.html
48.http://www.mohdnoorshawals.com/2016/12/segmen-jom-tambah-follower-by-shuhaida.html
49.http://www.blogpadu.com/2016/12/segmen-jom-tambah-follower-by-shuhaida.html

Korang masih sempat join lagi kalau nak join segmen nie,nanti Kak Sue update lagi link blog korang yang join kat sini ya..Papai!

7 ulasan:

Terima kasih sudi singgah dan komen..datang lagi ya :)

Kit Kat Dan Hello Kitty

12:08:00 AM Kak Sue 2 Comments

Assalamualaikum,hai semua!Kak Sue memang suka Kit Kat dan Hello Kitty,manis dan comel!Dua-dua ada daya tarikan tersendiri,tak dapat nak menolak..hihihi..Sekarang kat pasar raya ada pack Kit Kat dan Hello Kitty lagi lah tak keruan jadinya..

Kit Kat Dan Hello Kitty Hobi Baru


Sebenarnya Abang,anak teruna Kak Sue yang mulakan beli Kit Kat kat rumah,Ibu pun tumpang sekaki dan tersuka tanpa sengaja la pulak!Sentiasa ada stok dalam peti ais kat rumah nie,kejap aja dah habis.Kadang masa update blog atau layan TV Kit Kat la peneman Kak Sue...Rasa ketagih pun ada,hahaha..parahhh!Kak Sue memang suka makan coklat,tapi sekarang dah kurang sikit..faktor usia agaknya..

Hello Kitty pula,Kak Sue suka tengok comel sangat!Anak buah Kak Sue memang suka sangat dengan barang dari Hello Kitty nie.Ada koleksi baju,kasut,bag dan macam-macam lagi lah.Ini Kak Sue terjebak sama sebab nampak bekas yang comel-comel tak tahan pula dari rasa nak membeli dan kumpul.Dah rasa macam budak-budak,tapi aje lantak lah bebudak ka apa,dah suka kan..ehehe.Bekas tu semua ada kegunaanya juga nanti,eceh sedapkan hati nie.

Kita tengok nanti sampai mana hobi baru Kak Sue nie kan..Korang kalau tau kat mana tempat ada jual Kit Kat kat mana-mana dengan harga murah dan Hello Kitty silalah bagi tau nanti ya,kalau kena dengan hati dan usia (sedar pula diri ya)hahaha..mesti nak beli!





2 ulasan:

Terima kasih sudi singgah dan komen..datang lagi ya :)

Bukan Benci Tapi Kecewa

11:07:00 PM Kak Sue 2 Comments

Assalamaualaikum,hai semua...ucapan sama setiap kali kan!Ehehe..Kak Sue susah nak pikir buruk pasal seseorang.Kecuali lah pertama kali jumpa dah nampak sangat true colour mereka itu,memang awal-awal Kak Sue pangkah dan menjauh cara baik..bukan benci tapi kecewa...

Kadang kan orang yang kita senang,selesa dan puji puja rupanya mengecewakan hati kita.Memang sangat sedih dan kecewa!Kak Sue lebih suka berhati-hati sekarang sebab dah beberapa kali di beri ujian berjumpa dengan orang macam nie..

Kadang bukan benci yang membuat kita menjauh dari orang lain,tapi kecewa!Biarlah.. mungkin setiap orang atau perkara yang berlaku,Allah kirim kepada kita sebagai teguran atau ujian untuk diri kita sendiri dan pasti ada hikmah disebaliknya..

2 ulasan:

Terima kasih sudi singgah dan komen..datang lagi ya :)

Segmen Jom Tambah Follower By Shuhaida Kabdy

11:37:00 AM Kak Sue 113 Comments


Assalamualaikum,hai semua!Ini kali pertama Kak Sue buat segmen,Segmen Jom Tambah Follower By Shuahaida Kabdy.Harap dengan segmen nie Kak Sue dapat tambah follower di blog kesayangan Kak Sue nie.Korang jangan lupa join ya..

SYARAT-SYARAT SEGMEN :  

1. Tulis entri yang bertajuk Segmen Jom Tambah Follower By Shuhaida Kabdy

2. Backlink entri korang ke banner di atas

3. Follow Blog Shuhaida Kabdy

4. Follow Instagram SueAida

5. Like Page ShuhaidakabdyDotCom

Itu sahaja,mudah kan!Jom kita tambah follower

Tarikh Tutup : 5 Jan 2017

113 ulasan:

Terima kasih sudi singgah dan komen..datang lagi ya :)

Maideasy Bantu Mudahkan Kerja Rumah

11:43:00 PM Kak Sue 6 Comments

Assalamualaikum,hai semua!Seronok kan kalau rumah kita sentiasa kemas dan bersih.Kak Sue memang dari kecil diasuhkan supaya rumah sentiasa kemas dan bersih,sedap mata memandang,fikiran pun tenang kan..Cuma kadang tu rasa penat juga nak pastikan rumah sentiasa kemas dan bersih nie..nak pula ibu-ibu yang bekerjaya kan.Jangan risau korang sekarang nie macam-macam perkhimatan ada untuk memudahkan kerja kita salah satunya Maideasy boleh bantu mudahkan kerja rumah kita.Haaa best kan..
MAIDEASY

Perkhidmatan di Maideasy


Ada empat pilihan perkhimatan di Maideasy,iaitu Basic Home Cleaning,Move In/Out Cleaning,Carpet Cleaning dan Interior Painting.Korang boleh buat pilihan dan buat tempahan waktu dan tarikh yang sesuai.Bantuan khidmat pelanggan pun disediakan dari 9 pagi hingga 5 petang.Lagi satu korang tak perlu rasa risau tentang isu keselamatan sebab Maideasy hanya mengupah pekerja yang boleh dipercayai yang diperiksa latar belakang mereka terlebih dulu dan menyediakan pekerja tempatan.

Sempena cuti sekolah beberapa hari lagi Maideasy menyediakan pakej School Holiday Helper.Jadi korang tak perlu risau kerana dengan pakej ini termasuk perkhimatan membersih rumah serta memantau anak-anak korang pada masa yang sama selama 8 jam.Pakej istimewa nie hanya tersedia sepanjang musim cuti sekolah sahaja dan korang hanya perlu sediakan keperluan anak-anak termasuk makanan dan minuman.Perkhimatan yang melebihi waktu tersebut caj tambahan akan dikenakan RM20/jam.
MAIDEASY

Untuk kali nie Kak Sue pilih pakej Basic Home Cleaning aja,sebab rumah Kak Sue tak banyak yang nak dibuat sangat pun sebab anak-anak pun dah besar tahu tanggungjawab masing-masing dan anak dara pun selalu bantu Kak Sue kan...Cuma sekali sekala nak juga ringankan tugas seharian kita yang 'bekerja' surirumah nie,betul tak?ehehe...

Rumah Kak Sue nie sememangnya banyak habuk,selalu lap pun masih banyak habuk.Itu aja masalah besar kat rumah nie.Jadi hari nie nak minta pembantu dari Maideasy lap dan mop rumah Kak Sue bagi bersih-bersih!

MAIDEASY




Kak Sue dibantu oleh Kak Radiah dan Kak Sue memilih seisi sebelah pagi.Senang kan buat sebelah pagi nie,dah siap kemas rumah petang boleh santai-santai dengan keluarga.Dari segi peralatan mengemas rumah korang boleh sediakan siap-siap kerana pihak Maideasy tidak menyediakan peralatan tau..nanti mereka datang boleh terus buat kerja

Nanti pembantu dari Maideasy akan tanya apa yang perlu dibuat dulu,kita cuma bagi tahu aja nanti mereka akan terus buat sehingga kerja selesai.Selain mop lantai dan kerja membersih kat rumah Kak Sue Kak Radiah juga mencuci bilik air dan dapur.
MAIDEASY

Pada korang yang rasa tak sempat dan keletihan nak kemas rumah atau ada yang nak guna perkhidmatan lain yang tersenarai boleh cuba dengan Maideasy nie,sesekali apa salahnya kan.Harga pun sangat berpatutan.Boleh buat booking online atau muat turun di Playstore.Untuk detail lanjut korang tengok kat bawah nie ya...Terima kasih Maideasy!


MAIDEASY
Web
Facebook
Instagram
Operasi 9am - 5pm (daily)
(Tutup pada cuti umum)




6 ulasan:

Terima kasih sudi singgah dan komen..datang lagi ya :)

Tahniah Along...!

1:21:00 PM Kak Sue 1 Comments

Assalamualaikum,hai semua!Diam tak diam akhirnya Along anak buah Kak Sue cucu pertama dalam keluarga Haji Nasir menerima ijazah tahun nie.Segala payah jerih,usaha yang kuat,doa dan perasaan berpisah dari keluarga tersayang akhirnya dah terbayar...Tahiah Along!Cik Sue sangat bangga dengan Along,semoga dengan kejayaan Along menjadi inspirasi kepada adik-adik yang lain nanti..

Apa yang lebih membangga Cik Sue walaupun Along merupakan pelajar cemerlang tapi sentiasa merendah diri penuh dengan adab.Sentiasa ringan tulang membantu orang lain.Sebenarnya Along anak tunggal kepada kakak Abang Man,tapi orang kedua dalam keluarga Abang Man menerima ijazah selepas adik bongsu Abang Man.Harapan Cik Sue ada antara anak-anak Cik Sue ikut jejak langkah Along dan Acik ye..aamiin ya rabb..!Semoga Along terus maju dan dapat mencapai cita-cita Along,Cik Sue sekeluarga sentiasa menyokong dan mendoakan.Dengar nak sambung belajar lagi kan..All the best Along,may your dream come true..love you,papai!

1 ulasan:

Terima kasih sudi singgah dan komen..datang lagi ya :)

Aiins Halal Kimchi Homemade ~ Sedap!

12:37:00 PM Kak Sue 5 Comments

Assalamualaikum,hai semua!Sekarang nie sana-sini orang dok bercerita pasal drama Korea la,rancangan hiburan korea la..macam Running Man tu,Kak Sue pun layan juga tau..ehehe...Sampai bila part makanan depa,nampak sedap sangat kan,tapi pastikan yang halal lah.Kak Sue teringin nak rasa Kimchi,sebelum nie ada cuba buat,tapi Kak Sue seorang aja makan.Nak buat jenuh juga lah,nak rendam nak potong bagai kan.Baru-baru nie nampak kawan blogger Aiin Baharom kongsikan jualan beliau Aiins Halal Kimchi macam teringin,terus Kak Sue order laju-laju..
AINS HALAL KIMCHI,KIMCHI,KIMCHI HALAL


Kimchi Bahan Utama Masakan Korea

 

Kimchi bahan utama masakan Korea yang lain,seperti Kimchi Bokkeumbap dan Kimchi Gook  dan lain-lain lagi.Kimchi nie macam sejenis salad juga,diperbuat dari nappa canbage atau kobis putih panjang tu Kak Sue panggil kobis cina.Tak tau macam mana boleh dapat nama tu,sebab memang dari dulu panggil dengan nama tu.Kemudian kobis diperap dengan garam beberapa jam atau seharian dan dicampur dengan sayur segar yang lain macam lobak,lobak putih,daun bawang dan serbuk cili.Kemudian boleh lah kita simpan dalam peti sejuk,tahan lama tau..

Korang mesti tertanya-tanya macam mana rasa kimchi nie kan..ada rasa pedas,masin dan ranggup,Kak Sue suka sangat,sedap tau!Buat permulaan nie,masak makan dengan maggie dulu nanti baru cuba dengan makanan lain pulak kan..Nanti kalau ada resepi yang ada Kimchi Kak Sue kongsikan kat sini ya..
AIINS KIMCHI HALAL,KIMCHI,KIMCHI HALAL

Haaaa..nie ha tak sabar dah nak rasa Kimchi Homemade Aiin nie,Kak Sue masak manggi campur sayur,telur dan cili padi last sekali letak kimchi kat atas.Bila makan kacau sikit kimchi tu biar bercampur dengan kuah manggie,memang sedapppp!Bila dah rasa gigitan pertama tu,wah gigitan pertama kauuu..hahaha..rasa nak lagi dan lagi.

Kalau korang nak cuba atau teringin nak makan kimchi yang halal,boleh lah laju-laju hubungi Aiins kat sini ya Aiins Halal Kimchi ada tester pack lagi bagi korang baru nak mencuba makan kimchi nie..Selamat mencuba,papai!


5 ulasan:

Terima kasih sudi singgah dan komen..datang lagi ya :)

Syahirah Vitalis Eau De Cologne ~ Koleksi Wangian Terbaru

12:36:00 PM Kak Sue 0 Comments

Assalamualaikum,hai semua!Kalau kita orang perempuan nie memang tak boleh dipisahkan dengan minyak wangi kan.Kak Sue memang pengemar dan pengumpul minyak wangi juga.Baru-baru nie Syahirah telah melancarkan koleksi wangian terbaru di Malaysia iaitu Syahirah Vitalis Eau De Cologne.Haruman ini memiliki keunikan tersendiri dan menyerlah berbanding wanita lain.Memang wangi dan sedap baunya tau.Syahirah Vitalis Eau De Cologne disempurnakan dengan segala ciri hebat bagi memenuhi keperibadian wanita yang berkaliber,elegan dan glamour menepati imejnya.
syahirah vitalis eau de cologne,minyak wangi,perfume


Syahirah Vitalis Eau De Cologne Pilihan Anda


Rangkaian Syahirah Viralis Eau De Cologne mempunyai aroma tersendiri yang akan merangsang aura positif diri seperti esen sitrus,ia akan memberi kesegaran dan kecergasan agar kita sentiasa bersedia untuk menjalani aktiviti-aktiviti harian.Semestinya haruman ini akan membina keyakinan dan menyerlahkan daya penarik diri.Erti kata lain,wangian yang tepat menyempurnakan aura dalaman dan karakter seseorang wanita disamping meningkatkan keyakinan mereka untuk berinteraksi dengan orang di sekeliling serta mendorong orang lain untuk lebih mengenali mereka.Kesimpulannya,Syahirah Vitalis Eau De Cologne membantu melancarkan perjalanan kearah kejayaan dan hubungan sesama individu menerusi kuasa harumannya.

Wangian Syahirah Vitalis Eau De Cologne nie memang best tau,Kak Sue suka sangat!Korang semburkan sikit dah cukup untuk keyakinan dan daya penarik untuk kekal menyerlah.Syahirah Vitalis Eau De Cologne diperakui Halal oleh Majelis Ulama Indonesia (MUI), menjadikan ia selamat untuk digunakan pengguna agama Islam.Koleksi wangian terbaru ini diperkenalkan dengan empat haruman yang berbeza dan mengikut karekter tersendiri..Jom kita tengok..

syahirah Vitalis Eau De Cologne,minyak wangi,perfume

Syahirah Vitalis Eau De Cologne

1. Haute Couture 
Percaya pada diri bersandarkan keyakinan tinggi merupakan asas pertama dalam mendepani cabaran harian bagi meraih kejayaan.Kombinasi haruman bunga-bungaan,kayuan dan dedaun kehijauan di dalam Haute Couture menyerlahkan kesegaran dan kecantikan dalaman yang membantu mengandakan keyakinan diri bagi mencapai kejayaan dalam hidup

2. Femme Chic
Kombinasi haruman buah-buahan dan bunga-bungaan eksotik meliputi kemanisan nektar,mangga dan strawberri bersama jambangan bunga menawan serta adunan kesturi vanila yang sensual pasti meninggalkan haruman yang berpanjangan.Ia melambangkan nilai elegan,tidak hanya dinilai berdasarkan busana mewah yang disarungkan,malah turut diserlahkan menerusi kecantikan aura dalaman diri anda

3. Celebrite
Haruman dengan esen bunga-bungaan dan buah-buahan ini akan membuatkan anda menjadi tumpuan orang di sekeliling dengan aromanya yang unik sekaligus membolehkan anda mengejar impian dalam menjadi pesona hebat ketika melangkah di karpet merah dan menjadi bintang popular.Karektar anda sebagai wanita popular akan menyerlah dalam setiap semburan,membebaskan sisi dalaman anda sebagai seorang bintang kepada dunia

4. Glam Star
Haruman melambangkan nilai glamor,ceria dan pesona yang menyenangkan apabila menjadi tumpuan ramai atau individu yang menghidupkan kerancakan sesebuah parti.Terdiri daripada esen-esen bunga-bungaan dan buah-buahan hiaju segar,wangian ini akan menjadikan anda tumpuan ramai dan kelihatan glamour di mana-mana acara sosial ataupun ke mana sahaja anda melangkah dalam kehidupan seharian

Menarik kan..!Korang kena ada koleksi wangian terbaru Syahirah Vitalis Eau De Cologne nie tau.Semua bau wangi tinggal pilih aja suka yang mana dan boleh dibawa kemana sahaja di dalam beg tangan...

Syahirah Vitalis Eau De Cologne dijual pada harga RM19.90 untuk botol bersaiz 100ml dan boleh didapati di semua pasar raya besar,pasar raya dan farmasi utama.Dapatkan segera untuk "serlahkan pesonamu,raih bintangmu"



0 ulasan:

Terima kasih sudi singgah dan komen..datang lagi ya :)

Selamat Hari Jadi Ustaz Kecik

5:08:00 PM Kak Sue 1 Comments

Assalamualikum,hai semua!Alhamdullilah walau pun Adik masih tak sihat,dapat kami sama-sama luangkan masa untuk hari jadi Adik kali nie.Adik hadiah paling bermakna setiap kali bila tiba hari jadi Kak sue,sebab Adik lahir sehari selepas hari jadi Kak Sue..haaa menarik kan Allah susun.Setiap tahun sambut sekali hari jadi sama-sama..
selamat hari jadi,hari jadi anak

Ustaz Kecik Ibu


Selamat Hari Jadi Adik,Ustaz Kecik Ibu...Ibu doakan semoga Adik sentiasa dalam lindungan dan rahmat kasih sayang Allah,kesihatan yang baik,umur yang bermafaat,diterangkan hati,menjadi anak yang soleh,baik akhlaknya dan cemerlang dunia,akhirat...aamiin ya rabbilaalamin!

Terima kasih Kak Sue ucapkan kepada kawan-kawan dan keluarga yang sudi wish birthday Adik,seronok berul Adik.Kak Sue sekeluarga dijemput ke rumah senior Kak Sue Kak Ina Trimo masa kerja di Scalinis dulu.Bukan setakat sahabat..kakak dan kadang macam mak dah...ehehe,macam satu keluarga dah.Walau kami jarang berjumpa dan berhubung hubungan silaturahim yang dah berbelas tahun lamanya tetap erat..sentiasa bila ada masa lapang kami masih terus keep in touch
selamat hari jadi
Terima kasih Kak Ina Trimo dan Kak Bibi atas kejutan makan-makan sempena hari jadi Adik dan Sue.Tak sangka pula siap setting table bagai dengan lilin macam candle light dinner,hihihi..Hargai sangat Kak..semoga akak-akak sentiasa dimurahkan rezeki yang melimpah ruah ya..love you both Kak..

selamat hari jadi
Menu yang dihidangkan tak pernah tak sedap!Menu utama Spagetti Olio makanan kegemaran Adik,hari-hari masak pun tak apa.Bertambah Adik makan hari nie..
selamat hari jadi,quiche lorraine
Quiche Lorraine dimasak oleh Kak Bibi dan Kak Ina.Kak Sue first time merasa sejenis tart atau pai yang dimasak dengan cheese,telur dan bayam.Kalau pengemar cheese memang kena cuba nie...sedap tau!
selamat hari jadi
Chocolate Cheese Cake nie Kak Bibi yang buat,Kak Bibi memang hebat kalau tentang kek dan desert.Kak Bibi chef ditempat kerja lama Kak Sue dan kalau korang perasan dan masih ingat Kak Bibi pernah jadi Chef jemputan di Master Chef Astro bebrapa tahun dulu.Sekarang Kak Bibi masih lagi dengan bidang yang sama bersama Kak Ina dengan perniagaan mereka sendiri M'Rimbun Catering

Terima Kasih kepada Kak Ina,Kak Bibi dan Abang Man yang merancang kejutan pada sambutan hari jadi Kak Sue dan Adik kali nie..hargai sangat!Pada korang yang nak kejutan hari jadi macam nie atau apa-apa majlis boleh hubungi detail di bawah nie ya..

M;Rimbun Catering
Ina Trimo
No 11,Jalan 2/15,Bukit Indah
68000 Ampang,Selangor
Email
mrimbuncatering@hotmail.com
Tel no
016 9966926
03 62411931












1 ulasan:

Terima kasih sudi singgah dan komen..datang lagi ya :)

Selamat Hari Jadi Untuk Saya

5:07:00 PM Kak Sue 4 Comments

Assalamualikum,hai semua!Alhamdullilah Allah masih panjangkan umur Kak Sue hingga ke hari dan saat ini.Semoga Kak Sue sentiasa perbaiki diri dan sentiasa istiqomah dalam setiap amal.Dalam umur Kak Sue sekarang,Kak Sue berharap biarlah panjangnya umur Kak Sue bermafaat dengan tak mensia-siakan ke jalan yang tidak baik..
selamat hari jadi untuk saya

Semoga kita dan keluarga kita semua sentiasa dalam lindungan dan rahmat kasih Allah,dipermudahkan semua urusan kita baik di dunia atau di akhirat nanti.Terima kasih kepada Abang Man dan anak-anak yang membuat kejutan hadiah untuk Kak Sue..Ibu sayang semua,dunia dan akhirat..

selamat hari jadi untuk saya

Akhir sekali terima kasih kepada semua kawan-kawan dan keluarga yang sudi wish birthday Kak Sue samada di Whatapps,Facebook dan Mesengger,semoga semua ucapan dan doa kawan dan keluarga semua Allah kembalikan juga kepada semua..aamiin ya rabb..




4 ulasan:

Terima kasih sudi singgah dan komen..datang lagi ya :)

Lazada Online Revolution Special 2016 ~Jom Shopping!

5:06:00 PM Kak Sue 1 Comments

Assalamualaikum,hai semua!Kak Sue nak kongsi dengan korang semua bermula 11.11.2016 sehingga 14.12.2016 Lazada Malaysia mengadakan promosi Lazada Online Revolution Special 2016 jualan murah selama sebulan.Apa yang menariknya Lazada Malaysia membuat jualan mega secara besar-besaran dan dengan harga yang lebih murah dari sebelumya tau..mesti rambang mata kan,tak tau mana satu nak pilih sebab semua harga yang menarik dan berbaloi..
Lazada
Lazada


Lazada Online Revolution Special 2016


Lazada Online Revolution Special 2016 dengan tema Brand For All pada tahun ini menyediakan sebanyak 1000 jenama dan 55000 barangan tempatan dan antarabangsa dalam jualan murah yang ditunggu-tunggu nie kan!Sapa tak suka jualan murah kan..Korang kena cepat singgah tau,nanti lambat-lambat habis stok pula dah terkeciwa nanti,sapa nak jawab..hihihi..
Lazada Online Revolution

Gift Box Lazada Find Joy In Every Parcel 


Terima kasih Lazada kerana Kak Sue terpilih menerima gift box Lazada Find Joy In Every Parcel untuk kali nie.Ada beberapa barangan yang Lazada pilih dari preminum brand mereka untuk gift box yang menarik nie..Taraaaaaaa...
Lazada Box Of Joy
Haaa..antara barangan  yang ada dalam Box Of Joy..
Lazada Box Of Joy
Kak Sue paling suka Tefal Manual Chop nie...memudahkan dan cepatkan kerja kita kan dapur kan.Kak Sue tak pasti masih ada stok lagi kat Lazada tak nanti korang cek lelaju ya..
Lazada Box Of Joy
Logitech X100 Blutooth Mobile Wireless Speaker pun menarik,Kak Sue dah ada satu wireless speaker nie tapi yang nie lebih menarik!Best..ringan dan mudah nak bawa kemana-mana..Harga promosi boleh cek kat Logitech Wireless Speaker nie ya..
Lazada Box Of Joy
SandDisk Ultra Dual Drive 64GB m3.0 OTG USB Flash Drive for Android & Computer yang ini pun Kak Sue suka sebab boleh guna nak simpan gambar banyak-banyak kat dalam nie.Boleh transfer ja kan,simpan untuk kenangan..

Ada banyak lagi barangan dan jenama yang korang boleh pilih di Lazada Malaysia selain barangan yang Kak Sue kongsikan kat sini.Jadi jangan lepaskan peluang shopping sehingga bulan depan,sempat lagi nak simpan duit untuk shopping tau..ehehe..Selamat menyopping ya,papai!



1 ulasan:

Terima kasih sudi singgah dan komen..datang lagi ya :)

Adik Demam Campak La Pulak...

5:03:00 PM Kak Sue 8 Comments

Assalamualaikum,hai semua..Sebelum nie memang dah diberitahu ada anak-anak di asrama Adik dah mula demam campak dan sakit mata.Kak Sue dah mula risau takut berjangkit pada Adik,tetiba semalam dapat call dari asrama yang Adik dah mula ada tanda berjangkit demam campak...hmmm..kesian anak Ibu..
DEMAM CAMPAK

Semalam sampai di rumah,Abang Man terus periksa badan Adik.Nampak dah naik bintik-bintik merah dibelakang badan,tangan dan muka.Sah dah...kata Abang Man esok kita pergi klinik ya,Adik angguk perlahan.Badan tak berapa panas,tapi Adik macam mengaru aja..gatal lah tu,risau aja takut malam tak dapat tidur..tapi Alhamdullilah Adik lena hingga ke pagi..

DEMAM CAMPAKKak Sue tak pasti dah berapa hari Adik kena demam campak nie,tapi pagi nie macam nampak lebih banyak bintik-bintik kat badan.Abang Man bawa Adik ke klinik berdekatan rumah Kak Sue Poliklinik Dr.Jamil dan Adik diberi cuti lima hari,ubat makan dan ubat untuk sapu.Ingat nak ikhtiar cara tradisional juga,bagi minum air kelapa dan mandikan dengan air daun bambu...petua orang lama untuk keluarkan semua panas dan bintik-bitik tu dan hilangkan kegatalan..Kita cuba kan..

Risau juga takut berjangkit dengan Kakak,sebab Kakak tengah exam nie kan..Harap biarlah sampai Kakak habis exam sebab katanya demam nie memang berjangkit kan.Ibu doakan Adik cepat sembuh ya nak dan Ibu harap tak berjangkit pada Kakak,Abang tak apa sebab dah nak cuti sekolah nie..Ibu akan jaga anak-anak Ibu dengan kasih sayang..jangan risau ye..Allah bagi kita sakit sebab nak gugurkan dosa kita tau..

8 ulasan:

Terima kasih sudi singgah dan komen..datang lagi ya :)

Tudung Bawal Satin,Nak Jugak..!

5:17:00 PM Kak Sue 1 Comments

Assalamualaikum,hai semua.Sekarang nie dah mula trand Tudung Bawal Satin pula kan...Kak Sue pun tak mau ketinggalan nak ada juga koleksi Tudung Bawal Satin nie.Asyik tengok kawan di facebook dan kawan blogger bergaya cantik,Kak Sue pun tak boleh tahan dah menjangkit pulak..ehehe.. 

Kebetulan kakak kepada kawan Kak Sue ada menjual tudung nie,jadi untuk permulaan Kak Sue sambar dulu dua helai.Hamboi permulaan kauuu..hahaha!Rasa senang nak bentuk tudung bawal satin nie tau,cuma kena rajin sikit lah kalau nak pakai tu kena gosok,kalau tak nampak kedutan dan renyukkan yang menyakitkan mata..hihihi..

Hari tu jalan-jalan kat pasar malam ternampak tudung bawal satin,terbekenan dan tersambar sehelai.Nasib baik anak dara dengan pantas sedarkan Ibu dia,Ibu..jadi-jadilah Bu..Aidijuma Ibu pun dah melambak dah Bu..erksss..insaf sekejap Ibu..Tengok lah nanti Kak Sue ingat nak let go mana-mana Tudung Bawal Aidijuma yang Kak Sue rasa tak mau pakai..Ada yang berminat ka..Tunggu ya..papai!

1 ulasan:

Terima kasih sudi singgah dan komen..datang lagi ya :)

Kelebihan Jus Qalbi Al-Ehsan

5:39:00 PM Kak Sue 3 Comments

Assalamualaikum,hai semua!Zaman sekarang nie rata-rata kita semua mementingkan pemakanan dan kesihatan diri kan.Tambah macam Kak Sue nie umur dah meningkat kena jaga lebih sikit.Kena ada makan supplemen untuk tambah tenaga dan kesihatan diri.Kak Sue tertarik nak mencuba Jus Qalbi Al-Ehsan yang difomulasi lima bahan terpilih dan paling penting 100% asli tanpa bahan pengawet..Jom kita tengok apa lagi kelebihan jus Qalbi nie..
JUS QALBI AL-EHSAN


Kelebihan Jus Qalbi Al-Ehsan 


Jus Qalbi Al-Ehsan nie dihasilkan tanpa bahan pengawet tiruan tau.Ada lima bahan yang terdapat kat dalam Jus Qalbi nie bawang putih,halia,lemon,cuka epal dan madu asli.Dengan semua bahan nie terbukti berupaya untuk menurunkan kandungan kolestrol dalam tubuh badan kita..

Jus Qalbi juga mampu membaiki pulih dan merangsang sistem peredaran darah serta mengurangkan risiko yang berkaitan dengan komplikasi jantung,strok,sakit dada,darah tinggi dan kebas anggota badan tapi kena amal berterusan lah ya.Jangan sekejap makan pastu kita skip macam mana nak dapat kesihatan yang baik kan..
JUS QALBI AL-EHSAN

Selain itu Jus Qalbi adalah minuman supplemen yang mampu menjana tenaga tambahan,haaa macam Kak Sue cakap kat atas tadi kan,sesuai sangat lah bagi yang mencari minuman supplemen untuk mereka.Jus Qalbi juga kaya dengan vitamin C yang baik untuk kecantikan kulit serta sistem imunisasi dan sistem penghadaman kita..Menarik kan..Lengkap semua untuk tubuh badan kita dalam satu botol..

Cara Pengambilan
  • Goncang sebelum minum
  • 1 sudu makan sebelum sarapan
  • 1 sudu makan sebelum tidur malam
  • GUNAKAN SUDU PLASTIK SAHAJA
  • Di syorkan di simpan di dalam peti sejuk setelah di buka
JUS QALBI AL-EHSAN

Ada kawan tanya macam mana rasa Jus Qalbi nie.Kak Sue nak bagi tahu kat korang nie,masa memula buka penutup Jus Qalbi nie bau bawang putih tau,kalau yang tak berapa suka tu mungkin bau agak kuat.Untuk Kak Sue okay aja sebab Kak Sue dah biasa bau jamu dari mertua Kak Sue,jadi sap-sap sui ja lah setakat bau bawang putih nie ecehhh.. berlagak ye..hahaha...Goncang dulu,lepas tu minum aja macam biasa...sedap!ehehe..

Berminat nak cuba Jus Qalbi Al-Ehsan boleh hubungi detail yang Kak Sue kongsikan kat bawah nie ya..Selamat mencuba!

Jus Qalbi Al-Ehsan
Website
Facebook
Email
official@algaepark.com.my
Telefon
03 5511 4366
017 7300366 / 017 3730366










3 ulasan:

Terima kasih sudi singgah dan komen..datang lagi ya :)

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di skabdy@yahoo.com

[PENAFIAN] www.shuhaidakabdy.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.