Kek Coklat Mosit Kukus

11:40:00 AM Kak Sue 0 Comments


Kek Coklat  Moist kukus adalah kek yg pertama Shu cuba buat..sebelum nie tak pernah dan tak tau macam mana nak buat Kek..sampai Mak pun bising kenapalah hang nie tak mau cuba buat kuih ka masak ka..sebab rasa macam tak minat nak buat yang renyah2 setakat masak aluk pauk utk makan dan kuih yg simple2 tu blh la..ntah mcm mana timbul pulak keinginan nak mencuba..maka pegi la intai blog sana sini nampak la resepi yg mudah..so mari kita tgk resepi nya...

bahannya:
1 1/2 cawan tpg gandum
1 1/2 cawan susu segar
1 cawan gula kastor
1/2 cawan serbuk koko
3/4 cawan minyak masak
2 biji telur
1/2 sudu besar esen vanila
1/2 sudu besar serbuk penaik

Caranya:
Pukul telur sehingga kembang
Masukkan esen vanila,pukul lagi
Masukkan tpg,serbuk penaik,koko,gula dan minyak,pukul hingga sebati,guma senduk je
Masukkan susu sikit demi sedikit,kacau rata
Sapukan mentega pada dasar loyang dan kukus selama 1 jam

~Selamat mencuba~






0 ulasan:

Terima kasih sudi singgah dan komen..datang lagi ya :)

Coklat

9:08:00 PM Kak Sue 0 Comments


0 ulasan:

Terima kasih sudi singgah dan komen..datang lagi ya :)

Puding Roti

6:30:00 PM Kak Sue 0 Comments

Hari nie try buat resepi Puding Roti paling simple..cedok resepi Dari Dapur Liza~tima ksh ye Liza..tentu anak2 suka nie..

0 ulasan:

Terima kasih sudi singgah dan komen..datang lagi ya :)

Piala Sumbangsih di Stadium Bukit Jalil 2012

11:44:00 PM Kak Sue 0 Comments


Assalmualaikum semua,pertama kali berniaga di dalam Stadium Bukit Jalil,teruja gila!!Piala Sumbangsih Kelantan melawan Negeri Sembilan.Syukur,Alhamdullilah dengan rezeki yang telah di tetapkan.

0 ulasan:

Terima kasih sudi singgah dan komen..datang lagi ya :)

Hari Pertama Adik Ke Sekolah

12:03:00 PM Kak Sue 2 Comments



Assalamualaikum,Selamat pagi semua.Hari nie hari pertama Adik,nama panggilan manja anak bongsu Kak Sue ke sekolah.Adik sangat teruja dan tak sabar dah nak ke sekolah untuk bertemu kawan-kawan baru.Kak Sue harap Adik dapat menyesuaikan diri dengan kawan-kawan baru,guru dan persekitran sekolah yang baru.
Adik relaks dan cool je tengok kawan-kawan dah mula menangis bila ibu bapa mereka dah nak balik.Alhamdullilah Adik memang merupakan seorang anak yang memang mudah nak di urus dari semua segi.Harap semoga ia berkekalan sehingga Adik meningkat dewasa nanti ye nak.Ibu sayang Adik sangat...Membesarlah dengan cemerlang dunia dan akhirat..

2 ulasan:

Terima kasih sudi singgah dan komen..datang lagi ya :)

Happy New Year 2012

2:13:00 PM Kak Sue 0 Comments


Selamat Tahun Baru semoga tahun ini lebih baik dari tahun sebelumnya,semoga kita sentiasa dalam rahmat kasih Allah..di permudahkan segala urusan dunia dan akhirat..~Aminnnnn....

0 ulasan:

Terima kasih sudi singgah dan komen..datang lagi ya :)

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di skabdy@yahoo.com

[PENAFIAN] www.shuhaidakabdy.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.