Agar-Agar Merah

July 25, 2012

Assalamualaikum..Selamat ptg semua,kejap lagi dah nak pegi niaga Pasar Ramadhan,sambil2 kemas rumah basuh baju..siapkan sikit brg2 utk niaga buatkan lah utk anak2 dan suami Agar2 utk berbuka nanti..agar yg simple je..sebab anak yg nombor dua tu tak suka agar2 bersantan jadi buat lah yg biasa dan satu yg bersantan..mari kita tgk resepi

Agar2 Merah:
bahan:
10 gm agar2 serbuk
1 liter air
8 sudu besar gula
garam secubit
daun padan

Caranya:
1.Masak agar n air hingga larut
2.Masukkan gula dan garam seta daun pandan
3.Masak hingga didih~siap....

Yg gula melaka tu pun sama..cuma tambahkan gula merah 1 cawan dan santan  1 kotak
(Sue ikiut resepi agar2 gula merah kak Samie..tq kak)

You Might Also Like

0 ulasan

Terima kasih sudi singgah dan komen.. datang lagi ya ❤

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di skabdy@yahoo.com

[PENAFIAN] www.shuhaidakabdy.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.