Oreo Cheese Nuts Cupcake

Assalamualaikum semua,Tak habis-habis lagi dengan cheese.Dalam dok melawat blog sana sini terjumpa resepi nie..rasa nak cuba pulak.Simple ...

Assalamualaikum semua,Tak habis-habis lagi dengan cheese.Dalam dok melawat blog sana sini terjumpa resepi nie..rasa nak cuba pulak.Simple ja resepi nya dan anak-anak pun tentu suka.Resepi nie Kak Sue ambik dari Bakery 2 Embroidery..tq ye for sharing..

Oreo Cheese Nuts Cupcake
Bahan2 A
250gm cream cheese
1 biji telur gred AAA
2 tbsp tepung gandum
2 tbsp tepung jagung
11/2 tbsp jus lemon
21/2 tbsp air
6-7 tbsp susu pekat manis~ikut citarasa nak manis mcm mana

Bahan2 B
Biskut oreo secukup nya~buang krim nya
Biskut coklat kekacang..chipsmore tu
kekacang aka guna walnut n almond..panggang dlm oven~grg tanpa minyak pun blh
Papercups secukupnya~yg muat dasar nak letak oreo tu ye..

Cara2nya
Pukul semua bahan A..kecuali telur
Masukkan telur dan pukul lagi hingga sebati dan kembang~agak2 dlm 2 minit
Masukkan sekeping oreo dlm papercup
Masukkan adunan cheese atas biskut oreo tadi~masukkan hingga hampir penuh
Taburkan dgn kekacang dan bakar dlm oven dlm 30 minit pada suhu 170'C.~kaedah bain marie..
Pada 20 minit pertama guna api bawah dan 10 minit terakhir guna api atas bawah
Check je cupcakes dah masak ke belum..kl belum  tambah je masa membakar

~Selamat Mencuba~

You Might Also Like

0 ulasan

Terima kasih sudi singgah dan komen ❤

Segala yang terkandung dalam terbitan entri adalah pendapat peribadi penulis. Perubahan butiran atau informasi mungkin berlaku tanpa ada sebarang pemberitahuan. Terima kasih singgah blog Shuhaida Kabdy.