Oreo Cheese Nuts Cupcake

March 28, 2012

Assalamualaikum semua,Tak habis-habis lagi dengan cheese.Dalam dok melawat blog sana sini terjumpa resepi nie..rasa nak cuba pulak.Simple ja resepi nya dan anak-anak pun tentu suka.Resepi nie Kak Sue ambik dari Bakery 2 Embroidery..tq ye for sharing..

Oreo Cheese Nuts Cupcake
Bahan2 A
250gm cream cheese
1 biji telur gred AAA
2 tbsp tepung gandum
2 tbsp tepung jagung
11/2 tbsp jus lemon
21/2 tbsp air
6-7 tbsp susu pekat manis~ikut citarasa nak manis mcm mana

Bahan2 B
Biskut oreo secukup nya~buang krim nya
Biskut coklat kekacang..chipsmore tu
kekacang aka guna walnut n almond..panggang dlm oven~grg tanpa minyak pun blh
Papercups secukupnya~yg muat dasar nak letak oreo tu ye..

Cara2nya
Pukul semua bahan A..kecuali telur
Masukkan telur dan pukul lagi hingga sebati dan kembang~agak2 dlm 2 minit
Masukkan sekeping oreo dlm papercup
Masukkan adunan cheese atas biskut oreo tadi~masukkan hingga hampir penuh
Taburkan dgn kekacang dan bakar dlm oven dlm 30 minit pada suhu 170'C.~kaedah bain marie..
Pada 20 minit pertama guna api bawah dan 10 minit terakhir guna api atas bawah
Check je cupcakes dah masak ke belum..kl belum  tambah je masa membakar

~Selamat Mencuba~

You Might Also Like

0 ulasan

Terima kasih sudi singgah dan komen.. datang lagi ya ❤

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di skabdy@yahoo.com

[PENAFIAN] www.shuhaidakabdy.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.